Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

2.11.2016

Simppa saa nyt sydämen < 3


Sivistyksen leirikoulu on alkanut. Isompi "poni" on pakattu traileriin ja käytetty maneesilla. Normaalit ihmiset (jotain muuta kuin hevosihminen) voisivat pitää moista reissua älyttömänä tuhlauksena, mutta tällainen kaukana normaalista oleva perhe ei osaa ajatella asiaa niin. Tai no hetkittäin pimeällä ja niin p*rkeleen reikäisellä hiekkatiellä aivoissa surisi jotain kummallista, joka kyseenalaisti järkeä?! Mutta ihan oikeasti ajatelkaa, me kävimme maneesilla n. 20 kilometrin päässä, vain juoksuttaaksemme hevosta. Jonka ihan hyvin olisi voinut tehdä kotona, huomattavasti vähemmän aikaa kuluttaen. Mutta ei, me lastattiin ja hieman ehkä kierroksia siinä nostettiin, todetessamme isomman ponin olevan ihan oikeasti täysi sika! Siihen se tuli, etujalat lastaussillalle, ja siihen se jäi. Jos se puhuisi, se olisi sanonut "mene akka yksinäsi, mua ei nyt huvita!" Ja saman se teki maneesilla, todeten, että turhaahan tässä on edes takaisin matkustaa, ihan sama vaikka jäisi tänne. Vain, koska siitä on lomien lomassa tullut ihmistä kunnioittamaton sika, joka tekee jos huvittaa, tai sitten ei.

No traileriinhan mentiin, se on ihan perusasia. Jos ei täydellisellä myötämielellä, niin sitten hieman vähemmän myötämielellä, mutta pois ei peruutella, eikä paikalleen jämähdetä, piste. Tämä episodi olikin melko odotettavaa, tilanne tasoittuu sitten ruutinilla, ehkä neljännellä tai viidennellä maneesireissulla viimeistään.

Koska sikamaisesti aloitettiin, varauduin tuplasti pahempaan sikailuun vieraissa. Mutta mitä vielä? Hevonen on kuin herranterttu! Koskaan, siis koskaan tuo otus ei ole noin asiallisesti käyttäytynyt pilkkopimeässä ulkona ja maneesissa sisällä. Sen kanssa sai kävellä maneesin ympäri rauhassa ilman, että se yht'äkkiä ottaisi jostain ärsykkeen ja "iu!"  Ei sillä ollut mikään hätä, ei edes kakkahätä!


Liinanpäässäkin se vain hölkytteli eteenpäin kaikessa rauhassa ja ylitti eteen laitetut puomit. Vähän laukkaakin kumpaankin suuntaan laukkasi. Mutta ei niin sitten kertaakaan ottanut Simon bravuureita, syöksypukkilaukka -kohtauksia. Hikihän siellä tuli, villahousuissa hölmöillessä, mutta jokseenkin iloinen ja tyytyväinen hevonen oli, kun sai liikkua liinan päässä kerrankin luvalla vähän pidempään.

Joskus tuo otus yllättää ja tällaisina hetkinä sitä saattaa erehtyä kuvittelemaan, että pienessä rusinassa, korvien välissä, on jotain elollista toimintaa. Mutta uskon, että maanpinta on lähempänä kuin luulenkaan. Todellisuus, sinne tiputaan unelmista ennemmin tai myöhemmin. 

Joka tapauksessa maneesireissun jälkeen olen myös ratsastanut hevosellani. Ilman, että taas tulleen tauon jäljiltä olisin laittanut stunttikuskin selkään, vaikka hän vähän kyllä varautui siihen, että kanttini pettää. Mutta ei pettänyt. Olen päättänyt ottaa pakoon pinkovan rohkean puoliskoni kiinni ja teipata sen jesarilla itseeni. Jeesusteippi korjaa kaiken, ja niinpä rohkeus pysyi unelmista toteutukseen ja koko matkan siltä väliltä, mukana. Niin me taas menimme, kaksistaan. Minä ja hevoseni. Unelmieni hevonen, se hyvän mielen hevonen, jonka eteen olen tehnyt töitä. Itkenyt, pettynyt ja miltei luovuttanut.  Mutta joskus jääräpäisyys on hyvä asia ja sen ansiosta olen jaksanut kaiken tämän. Ja nyt se minun mussukkani alkaa tulla takaisin puolelleni. Liikkua allani eteenpäin, hetkittäin jo rentoutuakin. Ehkä tulevan kevään aurinko lämmittää meitäkin totuttua enemmän. 


2 kommenttia:

 1. Hi! I noticed that you are wearing fabulous brown tall riding boots on several pictures and I have a question regarding those boots. Are these brown boots (pic here https://1.bp.blogspot.com/-KvFmHJ3mV8Q/WAdmZ47FW-I/AAAAAAAAHx8/aks84lN_RpU5LFc-Fbsmu-t8lMj3TJ59gCPcB/s1600/IMG_2117.JPG ) Mountain Horse boots? If so, are they good boots? Would you recommend them?

  Reader from Estonia *apologies for bad English*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! Those boots are not MH these are from Alex Boots, and they are good. :)

   Poista