Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

21.12.2016

Hyvää joulua!Joulun alla arki on ollut varsin kiireistä ja tulee olemaan edelleenkin. Silti hevosten kanssa on keretty touhuamaan. Kotti kävi maanantaina esteratsastajansa kanssa Piia Pantsun estevalmennuksessa. Poni oli super hieno! Sitä on ilo käyttää eri valmentajien silmän alla ja on mahtavaa kuulla erilaisia mielipiteitä omasta ponista. Emme kerenneet valmennuksen jälkeen vaihtamaan montaakaan sanaa ratsastajan kanssa, mutta tyytyväisiä tuntui olevan sekä valmentaja, että ratsastaja. Ja kyllä ainakin omaan silmään näytti erittäin hyvältä ja tasaiselta työskentelyltä koko tunnin ajan. Kotti on niin mahtava ja Piiakin sanoi, että Kotti ei kyseenalaista mitään tehtäviä vaan puksuttaa rehellisesti menemään siitä, mistä ratsastaja pyytää.

Ennen valmennusta ponilla oli edeltävällä viikolla satulan sovitusta. Satula.comin satula-auto oli käymässä näillä nurkilla, joten he kävivät myös tsekkaamassa ponin koulusatulan. Samalla vihjaisin, että estesatula voisi olla ajankohtainen asia myöskin, joten auton kyytiin lähti ponikokoisia satuloita. 
Itse en tähänkään tapahtumaan päässyt töiden takia osallistumaan, mutta kattavalla persustuntumalla ja jaetulla tiedolla satuloiden sovitus sujui ilman minuakin. Olenko siis pian tarpeeton? Koulusatula, jonka syksyllä heiltä löysimme oli passeli muuten, mutta hiukan liian leveä. Siispä se lähti kavennukseen. Estesatulaksi löytyi vaihtoehto samasta merkistä, Prestigen Roma, joka jäi ponille soviteltavaksi. Toistaiseksi näyttää todella hyvältä, huomattavasti paremmalta kuin wintec, ainakin ratsastajan persukselle. Mikäs esteponi se sellainen on, jolta ei löydy lajiin vaadittavaa satulaa? Kaiken kiireen ja touhun keskellä saimme vihdoin ponille myös ponibreeders oikeuden ostettua. Nyt kilpailuun osallistuminen ei jää enää vain ajatuksen tasolle.

Kottille tämän vuoden treenit on tässä. Nyt se saa rentoutua ja levätä loppuvuoden. Tuleva vuosi alkaakin sitten ponin kohdalla uusin kujein ja armottomalla kuukauden treenijaksolla maneesilla. Jaiks! 


Simo on hermoillut varsan perään. Se on ottanut Frodon omaksi varsakseen ja paijannut sitä päivät pitkät aidan yli. Siksi rautias läsipää sai olla rauhassa useamman päivän. Eilen se sitten joutui satulan alle, eikä se niin mainittavan upea tapahtuma ollut. Herkkämieli kiukutteli, hyppi ja pukitteli, oikein koko rahan edestä ja hieman enemmänkin. Varsan tulo on selvästi stressannut herkkämieltä hieman liiaksi, joka nyt purkautuu näin, jokseenkin tämä oli aavistettavissa. Pääosin herkkämieli kuitenkin kuunteli ratsastajaa hienosti ja liikkui upeasti, mutta tuollaiset kiukuttelut saa loppua heti alkuunsa! Simolle joulun pyhät tarkoittavat treeniä, jotta se saadaan takaisin normaaliin arkeen kiinni, ennen kuin uusia stressin aiheita ilmestyy näköpiiriin; hyvinkin pian. Tuo otus elää niin omalla planeetalla, etten oikein aina tiedä, onko tässä mitään järkeä. Mutta jollain tapaa uskon, että kyllä tämä tästä taas jollain ihmeellä tasoittuu.


Frodo on kotiutunut erinomaisesti. Sitä on käsitelty Frodon mittapuulla todella paljon, sillä se joutuu taluttaen tarhaansa ja takaisin. Riimun laitto ja taluttaminen sujuvat todella hyvin. Pieni poni kulkee oikein hienosti narun päässä ensimmäisenä ulos ja viimeisenä sisään. Ensimmäiset käytävällä käsittelytkin on jo koettu, kun Frodo pääsi kokovartalo hierontaan (=harjaukseen). Ruoka maistuu ja elämä on ihan kivaa. Mutta kivempaa siitä on tulossa joulun jälkeen, jolloin Frodo saa ikäisensä ja kokoisensa lajitoverin, oikean painikaverin. Ja pian meillä onkin talli täynnä foresteja!

Nyt hiljennymme joulun viettoon, joten hyvää joulua jokaiselle blogin lukijalle!  

Joulun jälkeen lupaan aktivoitua tämän blogin puolella. Tänään on vuoden lyhin päivä, siispä pian ulkonakin pystyy kuvaamaan ja harrastamaan oikeasti kunnolla! 

2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua myös teille! :)

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvää joulua koko perheelle ja karvakorville! :)

    VastaaPoista