Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

27.3.2017

Tammakin laukkaa


Kevät ja sula kenttä, joka mahdollistaa tasapainottomankin ponin laukkaharjoituksiin. Siiri on edennyt viimeisen kolmen ratsastuskerran aikana siihen pisteeseen, että ravista löytyy jo hyvä eteenpäinpyrkimys hetkellisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Se kuitenkin reagoi oikealla tavalla eteenpäin pyytäviin apuihin ja hidastaakin helposti. Ympyrät ravissa sujuvat jo kumpaankin suuntaan niin, että poni kääntyy ympyrälinjalle, mutta ei tietenkään vielä osaa asettua tai taipua oikein.


Ravin lisäksi olemme kahdella viimeisellä kerralla ottaneet laukkaa. Ensin vain yksi pitkä sivu toiseen suuntaan, koska ensin yríttämässä kierroksessa laukkaa ei vielä löytynyt. Oikeassa kierroksessa laukka kuitenkin löytyi ja jatkui pitkän sivun alusta lyhyen sivun loppuun asti.

Toisella harjoituskerralla poni selvästi oli jo sisäistänyt, mitä halutaan, sillä laukka löytyi heti ja kummassakin suunnassa. Siiri paranee päivä päivältä. Jos Kottin kanssa pystyi heti ratsun uran alkuaikoina pitämään välipäiviä ja nousemaan suoraan selkään, niin pystyy sitä tämänkin nuoren kanssa. Vaikka Siiri on perusluonteeltaan kovinkin vilkas ja aktiivinen, se ei kuitenkaan hetkeäkään ratsain tunnu siltä, että kohta kammettaisiin virtapörinöistä seuraavalle planeetalle.


Siirin treenihetket ovat lyhyitä. Hetki käyntiä, hetki ravia ja laukat. Ponilla ei vielä ole minkäänlaista kuntoa, jonka vuoksi se väsyy todella nopeasti sekä henkisesti, että fyysisesti. Siiri on niin mielellään lähdössä töihin, ettei sen intoa sovi pilata liiallisella tekemisellä. Pian päästään myös irtohypyttämään nuoria, joten Siirikin pääsee näyttämään kykyjään esteiden parissa.

Ihka ensimmäinen laukka-askel ratsastajan kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti