Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

25.4.2017

Tarmokas tamma


Siiri (i. Stackarps Pioneer, ei. Kotimäen Menuett My Life) harjoittelee ratsun uraa säännöllisen epäsäännöllisesti. Nuori neiti ei ole tottunut aiemmin työntekoon, joten se tarvitsee paljon lepoa ja lomaa työn ohella. Kirjoittamaton sääntö sanoo, että hevosta työstetään viikossa ikävuosien verran, se pätee myös poneihin. Siirin viikossa se tarkoittaisi neljää työpäivää ja kolmea vapaata. Se ei kuitenkaan toteudu, sillä Siiri ei millään jaksaisi tehdä positiivisella mielellä neljää peräkkäistä työpäivää, vaan kolme on tähän hetkeen ehdoton maksimi. Sen jälkeen Siiri saa vapaata vähintään saman verran, usein enemmänkin.

Siirin kanssa on siis uuden oppimista jo se, että ihmisen kanssa tehdään töitä. Se suhtautuu ihmisiin erittäin positiivisesti. Se hirnuu tervehdykseksi aina, sen kanssa voi jopa jutella ja harvoin se jättää vastaamatta. Siiri on korvat tötteröllä lähdössä aina ihmisen kanssa touhuamaan, joten tätä positiivista piirrettä täytyy vaalia.
Kottiin verrattuna Siiri on iso ja pitkärunkoinen, jota tamman kuuluukin olla. Se on kovin kolhon tuntuinen, ei varsinaisesti tasapainoton tai hukassa, mutta se ei selvästikään ole aivan sinut kroppansa kanssa. Mutta mitä neljä vuotiaalta voi olettaakaan? Siiri on laiskan pulskea ja hidas liikkeissään, siitä puuttuu säpäkkyys, jota muissa ratsuissani on ollut. Asiassa on molemmat puolet; Siiri ei reagoi isosti tai äkillisesti mihinkään. Mutta siinä se kulminoituu myös toiseen suuntaan, se on hidas ja nahkea reagoimaan ratsastajan apuihin. Siiriltä puuttuu luontainen pyrkimys eteenpäin. Osittain se varmasti myös johtuu vielä kokemattomuudesta ja ratsastajan kanssa tasapainottomuudesta, mutta tottakai elämää helpottaisi ratsastajan näkökulmasta se, että hevonen haluaa itse liikkua eteenpäin.
Siiri on harjoitellut kropan hallintaa myös ilman ratsastajaa. Sitä on myös kerran irtohypytetty ja elämänsä ensimmäiseksi kerraksi se hyppäsi ihan mukavasti. Tärkeintä kuitenkin oli, että se on Siiristä todella hauskaa ja vaihtelua arkiseen aherrukseen.  Kaikki postauksen kuvat ovat päivältä, jolloin Siiri sai iloitella kentällä ja loikkia muutamien maapuomien yli.
Tallin Hillside -ponit saivat eilen eläinlääkäriltä rokotukset, Siirille se oli ensimmäinen ja Frodolle toinen. Nyt seuraillaan muutama päivä, ettei tule mitään ongelmia, joita rokotuksista nykyisin paljon tulee ja sen jälkeen jatkamme ratsun oppeja Siirin kanssa, ehkä jo maastoilun kera. Ponioripäiviltäkin saimme iloisia uutisia, sillä Siirille ykkösvaihtoehtona ollut ori Horshaka Je t'Aime 44NF palkittiin I-palkinnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti