Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

4.4.2017

Tipuitko jo kärryiltä? Hyppää takaisin kyytiin!

Tallin asukkaat ovat vaihtuneet tiheään tahtiin, eikä blogi ole pysynyt kunnolla perässä. Asukkaiden uusiutuminen on minullekin uusi juttu, sillä yleensä minulla on vain samat tutut turvat vuodesta toiseen tallissa. Nytpä useammista pyynnöistä kopin ottaneena aion esitellä tallin asukkaat.

Aloitetaan vanhasta tutusta Kottista, joka onkin blogissa ollut jo monta vuotta esillä.


GOTTFRID

Viisivuotias New Forest -ruuna on kaiken nyffeilyn alku ja juuri. Nuoresta iästään huolimatta ponin kanssa on koettu paljon onnistumisia ja ilon hetkiä, sen kanssa on kilpailtu helppoja nuorten hevosten luokkia ja kaiken koulutuuppailun ohella se on sisimmiltään täysin esteponi. Kotti haaveilee pääsevänsä joskus Elmo Jankarin uudeksi kisaratsuksi DD:n tilalle, mutta sitä ei kerrota kellekään. Kotti on maailman kiltein ja mutkattomin, herkkäsieluinen poni. Kotti on tyttäriemme omistuksessa, eli meidän oma poni.


HILLSIDE FORGOTTEN GOLD

Frodo, keskimaan arvokkain aarre on perheemme ensimmäinen ja tällä hetkellä ainut tilausvarsa. Frodo on suunniteltu orista lähtien itse, yhdessä kasvattajan kanssa. Frodo on syntynyt vuonna 2016, eli on nyt vuotias ori. Frodon kanssa tavoitteet siintävät ponioripäiville ja myöhemmin samanlaiseksi harrastekaveriksi kuin Kottikin. Frodo on  varustettu kultaisella ja rohkealla luonteella. Frodo on myös lastemme omistuksessa, eli oma.HILLSIDE MY PRECIOUS

Siiri on tallin ainoa tamma ja uusin tulokas. Siiri on samasta isäoriista kuin Kotti, eli se on Kottin puolisisko. Siirin emä taas on Frodon mummo, Siiri on siis Frodon täti. Siiri on kasvattajanimestäkin pääteltävissä saman kasvattajan tuotoksia kuin Frodokin, ja Siiri on kasvattajansa omistuksessakin. Siiri on tullut meille ratsuoppiin ja jalostuskäyttöön. Siirillä on ikää vasta neljä vuotta.
SKYROCKET

Roki on vuotias foresti ori, joka on tullut Frodon kaveriksi. Roki on meillä täysihoidossa laidunkauden loppuun saakka.

Tuollaiset neljä kaverusta tallista löytyy tällä hetkellä. Meidän arkea voi seurata myös Facebookissa.


SINGLETON

Simo-Petteri oli täydellinen pieni kouluratsun alku. Vuonna 2011 syntynyt FWB ruuna oli elämässäni lähes viisi vuotta. Simolla oli kaiken upeuden lisäksi paljon ongelmia terveyden saralla ja se oli viime keväästä asti kuntoutuksessa. Lähes kuntoutunut ruuna loukkasi itsensä tammikuussa 2017 uudelleen erittäin pahasti, jonka takia kuntoutus ei ollut enää järkevää hevostakaan ajatellen. Simo nukkui ikiuneen 15.2.2017


 NEMO DK

Nemo on ensimmäinen oma hevoseni, joka kulki rinnallani kahdeksan kokonaista vuotta. Terveysongelmien vuoksi Nemo lopetettiin 5.9.2015TAHVO

Tahvo neljävuotias ruuna oli meillä ratsutuksessa tammikuusta maaliskuun loppuun, sen aikaa, kun Kotti oli maneesilla. Tahvo palautui hyvin sisäänratsutettuna kotiinsa maaliskuun lopulla.

Hevoset asuvat meillä kotona, omassa pienessä tallissa.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi4/4/17 20:21

  Tämä selvensi teidän tilannetta hyvin :) Olisi kiva lukea joskus postauksia muistakin poneista kun Kotista :) Vai tehdäänkö varsojen kanssa vielä mitään? Kiinnostaisi kyllä tietää miten aloitat varsojen kanssa kaiken opettamisen ja lopulta sitten ratsutuksen. Hyvää kevättä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että selvensi. Yritän kirjoitella kaikista poneista, tällä hetkellä Kotti on se, jonka kanssa juttua tulee eniten. Siirin kanssa tulee juttua ratsun opeista, heti kun niitä jatketaan. Varsojen kanssa tällä hetkellä ei pahemmin vielä mitään tehdä, mutta niistäkin tulossa juttua melko pian. :)

   Poista
 2. Anonyymi5/4/17 07:01

  Moi, saako kysyä kuinka pitkä olet? :) Olen itsekin ponityttöjä henkeen ja vereen, mutta nyt aikuisiällä on mietityttänyt kyllä pitäisikö sitä suunnata jo hevosiin, kun oikeasti lyhyemmätkin siellä hevoskokoisten selässä menevät :D Mutta ponit on kyllä vaan niin ihania ja kun niillä on kymmeniä vuosia mennyt, niin hevoskokoisten selässä tuntuu ihan eriltä, oman tasapainon ym suhteen.En tiedä mietityttääkö ketään muita nämä jutut mitä itseäni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, toki saa kysyä! Olen karvan alle 165cm pitkä, eli ihan jo hyvän pituinen. Mielestäni pituutta enemmän merkitsee jalan ja/ tai selän pituus. Kovin pitkä selkäinen ei sovellu lyhyt kaulaisen ponin selkään. Siksi omilla ponillani pidän tärkeänä kunnon kaulaa, jolloin ratsukko on sopusuhtaisempi ja ponin on helpompi tasapainottaa itsensä ratsastaja selässään. Mutta tästä voisin jopa kirjoittaa kokonaisen postauksen.

   Poista
 3. Anonyymi5/4/17 11:22

  Hieno nyt yritetään pysyä kärryillä mukana ;)

  VastaaPoista