Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

9.5.2017

Keväistä iloa


Neljävuotias Siiri kehittyy ratsun alkutaipaleella todella kivasti. Se kantaa ratsastajan kummassakin kierroksessa, jokaisessa askellajissa. Selkään nousussa Siiri seisoo paikallaan kuin nakutettu, siitä suuri plussa tammalle. Muutoin ratsastaessa se on vielä hätäinen, voimaton ja tasapainoton. Siis täysi raakile. Siiri neiti on käynyt myös maastossa ja on kokemattomaksi poniksi varsin fiksu ja rehti poni, joka ei pelkää edes vastaan tulevia traktoreita.Forresteri tamman kuuluu olla pidempi runkoinen, kuin saman rodun miespuolisten otusten. Siiri kantaa selkeää tammaleimaa ainakin tällä osa-alueella. Se tuntuu lyhyen ja kompaktin Kottin jälkeen oikealta valtamerialukselta. Pitkän rungon lisäksi Siiri on takakorkea. Tasapainottomuuden vuoksi sen on vielä hankalaa saada itseään ratsulle optimaalisempaan työskentely moodiin, se ei jaksa kantaa takaosallaan, eikä se saa vielä takasiaan kunnolla rungon alle. Sen vuoksi meillä on etupainoinen, edestä todella epävakaa ratsu, jonka on hankala taipua, ajoittain myös hankala jopa kääntyä.
Ongelmien ratkaisun ensimmäinen vaihe on tunnistaa ongelmat. Suurin ongelma koko epävakaassa valtamerialuksessa on eteenpäin pyrkimyksen puute. Siiri liikkuu eteenpäin hätäilemällä ja kiireesti, se ei kuitenkaan ole pohkeen edessä. Sen tasapainottomuus on varmasti yksi syy siihen, että sen on hankala liikkua takaa eteen aktiivisesti. Aktiivista on vain etujalat ja kaikki mikä jää niiden etupuolelle.  Siksi lääkkeeksi kirjataan paljon maastoilua. Siellä kasvaa kunto, tasapaino ja kantovoima, kolme kärpästä yhdellä iskulla.
Laukka on askellajeista helpointa ja luonnostaan erinomaista. Siirillä on etupainoiseksi ratsuksi hyvinkin ilmava ja ylöspäin suuntautunut laukka, jossa istuminen on todella miellyttävää. Laukka on pehmeää ja helposti rullaavaa. Siinä onnistuu Siirillä myös pukkihyppelöt.


Näin meillä sujuu Siirin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Sait juuri haasteen http://puskaratsastajanunelmia.blogspot.fi/2017/05/haaste-milla-perusteella-liityn.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, yritän jossain vaiheessa keretä tehdä tuon. :)

   Poista
 2. Miten tuohon pukittamiseen nuorilla poneilla toimia, onko jotain sisäpiirin (:D) vinkkejä selässäolijalle antaa, muuta kun perinteiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki se riippuu tilanteesta, mistä pukittelu johtuu, yleensä kuitenkin ohjat kädessä, pohkeet kiinni ja eteenpäin - auttaa tilanteessa. Mutta jos kyse on kivusta tai epämukavuudesta, on silloin toki väärin laittaa eteenpäin menoon vauhtia. Eihän näihin mitään sisäpiirin vinkkejä ole, liimaa satulaan ja menoksi, Hamanol on hyväksi havaittu satularasva.. ;)

   Poista