Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

3.8.2017

Kotti jatkaa sarjakilpailussa finaaliin asti


Viisi vuotiaiden Supreme horsecare champion sarjan kaikki  osakilpailut on nyt kilpailtu. Hyvinkää, Pornainen, Lappeenranta ja nyt viimeisenä Helsingissä Laaksolla. Reissuille on tullut täältä pieneltä tuppukylältä matkaa ja hintaa. Mutta elämä on! Olemme kesän aikana saaneet kuitenkin enemmän. Hyviä tuloksia, uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia. Eihän niille voi laittaa rahallista arvoa.

Helsingissä ratsastettiin FEI helppo A loppukilpailuohjelma 5vuotiaille hevosille, joka on kaikista tähän astisista radoistamme ehdottomasti haastavin. Mutta eihän paikalleen saa jäädä junnaamaan, ja toisaalta samat radat ratsastetaan ensi vuonna ponibreederssissä, joten on hyvä, että meillä on jo pientä tuntumaa niihin. Vuoden aikana nämäkin radat kerkeävät tulemaan meille helpoksi.

Kuuman kesäinen päivä ja paksun talviturkin kasvattanut poni eivät olleet hyvä yhdistelmä. Ei se klippaus vielä ole ajankohtainen.. Kuuluisat viimeiset sanat. Laaksolla nuoret hevoset saivat käydä tutustumassa verryttelyssä kisarataan, ennen luokan alkua. Poni valui hikeä jo verryttelyn jälkeen. Aikataulut petti kohdallamme pahasti, kuuluttaja ei ollut ajan tasalla edeltävän ratsukon pois jäännistä ja radalle mentiin loppujen lopuksi todella huonosti verryttelystä valmistautuen, sillä emme kerenneet kävellä riittävästi ja herätellä ponia takaisin työmoodiin.


Radalla oli löysä ja väsyneen oloinen poni, joka suoritti kyllä kaikki tehtävät kunnialla loppuun asti. Mutta toiseen, meille vaikeampaan vastalaukkaan se kaikki sitten tyssähti. Ponilta loppui voima ja energia, eikä vastalaukka pysynyt yllä. Oli turha tehdä kärpäsestä suurempaa, joten en edes yrittänyt vaihtaa laukkaa takaisin vastalaukaksi, sillä se on Kottille todella haastavaa tuollaisen sortumisen jälkeen. Muutoin rataan olin ihan tyytyväinen. Alkurata meni vähän puihin, sillä emme löytäneet yhteistä säveltä, mutta loppua kohti parempi. Tulokseksi 65% Se kurja vastalaukka söi pisteitä kahdesta kohdasta niin paljon, ettei enempää voinut odottaa.

Sarjakilpailua ajatellen meillä oli alkukaudesta yksi todella hyvä tulos ja kaksi kohtuullisen hyvää, sijat 4, 6 ja 7. Joista pisteitä herui yhteensä 42. Se riitti helposti finaalipaikkaan, joka ratsastetaan Ypäjällä lokakuun lopussa. Sinne siis taaplaamaan sama rata toisen kerran läpi. Mitään suurempia odotuksia ei ole, mutta otettakoon se hyvänä valmistautumisena ponibreederssiä silmällä pitäen.

Siitä puheenollen tämän vuoden breeders valmistautumiset ovat kuumimmillaan. Kotti osallistuu estepuolelle tänä vuonna, sillä viisi vuotiaat eivät saa enää osallistua kumpaankin lajiin. Estetreenit ovat sujuneet hyvin ja poni matkaakin sunnuntaina elämänsä ensimmäisiin estekilpailuihin, klipattuna tietenkin. Kotti menetti karvansa heti koulukisoista kotiuduttua. Tänään on hoidettu kengitys kuntoon ja ensi viikolla on vielä Piia Pantsun treenit ja lihashuoltoa. Kaikki alkaa kutakuinkin olla valmista. Mutta tästä voisin kirjoittaa vaikka aivan oman tarinansa.


Loppujen lopuksi meidän kauden tavoite saavutettiin! Päästä kisaamaan ikäluokkasarjaa, mutta että finaaliin asti! Se oli aika kova yllätys. Enemmän kuin mitä osasin kuvitella. Kisakausi ei ole vielä edes loppumassa, seuraavat kuukaudet ovat ehkä kiireisintä kisareissaamista, mutta sen jälkeen poni saa pienen huoltotauon ennen finaalia, jonne toivottavasti lähdemme hyvin levänneellä ponilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti