Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

1.9.2017

Ponibreeders 2017Ponibreeders on kasvattajakilpailu, johon ponia maksetaan syntymästä asti. Aivan kuten puoliverisille on breedersprize ja suomenhevosille kasvattajakilpailu. Tämä vain on nimensä mukaisesti avoinna puhdasrotuisille poneille, jotka ovat Suomessa syntyneitä ja polveutuvat jalostusohjesääntöjen mukaisesti, pois lukien shetlanninponit. Mukaan saa osallistua myös ratsu- ja part bred -ponit, suomenpienhevoset sekä vuonohevoset. 


Ponia maksetaan kilpailuun joka vuosi. Kilpailuoikeuden voi ostaa toiselta saman ikäiseltä ponilta, tai ponin voi maksaa jälkikäteen kilpailuun, jolloin jokainen erääntynyt maksu on kaksinkertainen.  Toisin kuin hevosilla, ponit mittelöivät kisoissa kahtena vuotena. Viisi -vuotiaina kilpaillaan sponsoreiden lahjoittamista palkinnoista ja kuusi -vuotiaina osallistumismaksuista kertyneestä rahapotista. Vanhempi ikäluokka saa osallistua kumpaankin lajiin, mutta nuoremmat joutuvat valitsemaan vain  toisen. Gottfridin kanssa halusimme osallistua esteille. 

Estekorkeus on riippuvainen ponin säkäkorkeudesta, jolloin kilpailuun vaaditaan virallinen mittaustulos. Mikäli se puuttuu, joutuu poni kilpailemaan suurimmalla korkeudella, joka Kottin ikäisillä olisi toisena päivänä ollut metrin. Vähän kohtuuton korkeus ponille, jonka virallinen mittaustulos antoi senttejä vain 132. Niinpä pieni palleromme kilpaili omalla korkeudellaan ensimmäisenä päivänä 70cm ja toisena päivänä 80cm radalla. 

Arvostelumenetelmä molempina kilpailupäivinä luokissa on  A.0.0. Virhepisteettömästi radan suorittaneet ratsukot palkitaan ruusukkein. Ratsukko, jonka suoritus on keskeytynyt tai hylätty ensimmäisenä kilpailupäivänä saa osallistua toisen kilpailupäivän esteratsastusluokkaan, mutta ei saa kokonaiskilpailussa hyväksyttyä tulosta eikä näin ollen kilpaile kokonaiskilpailun sijoituksista. Mikäli palkintosijat menevät tasapisteille, uusitaan niistä sijoista.

Ypäjän derbykenttä on kuin tehty tälle kisalle. Paljon tilaa, mahdollisuus tehdä helpot, nuorille tarkoituksen mukaiset radat ja estemateriaalit ja täytteet on pidetty maltillisena, mutta kuitenkin näyttävänä. On sääli, että moni jättää osallistumatta tähän kilpailuun derbykentän takia, parempaa paikkaa saa oikeasti etsimällä etsiä. Kilpailuun osallistuneista poneista yksikään ei katsellut tai jännittänyt paikkaa ja siellä ratsasti kuusivuotiaiden luokassa 11-vuotias ratsastajakin! Hatunnosto hänelle, että uskalsi osallistua kilpailuun, jossa muiden selässä oli kaikkea muuta kuin nuori tyttö.Kotti kilpaili sponsoreiden lahjoittamista esinepalkinnoista.

Kilpailun sponsorit

Staffansberg oli estepuolen pääsponsori ja lahjoitti voittajalle isot kavalettipalat sekä puomin. 

Wahlsten loimitti jokaisen luokan voittajat.

Solhedsilta kotiin viemisiksi tuli heidän tuotteitaan, meidän kohdalla kaksi pulloa, jotka todella tulivat tarpeeseen.

Black horse lahjoitti ponille apetta.

US wood oli koulupuolen pääsponsori ja lahjoitti voittajalle kuiviketta.


Ensimmäisen päivän jälkeen oli kaksi puhdasta suoritusta, joista toinen meidän ponilla, mutta toisena päivänä vain Kotti piti puomit kannattimillaan ja tuli ratsastajan kanssa maaliin, joten edes uusintaa ei tarvittu, voitto oli selvä 12 virhepisteen erolla seuraavaan. Luokassamme vain kaksi sai kokonaistuloksissa hyväksytyn tuloksen, yhteensä luokassamme oli vain kolme ratsukkoa. Missä kaikki muut ponit ovat?! Kilpailuun oli maksettu 14 viisivuotiasta, joista vain 6 osallistui, kolme esteille ja kolme koulupuolelle. Aika huolestuttavaa, kun luokat ovat naurettavan helpot koulupuolella, eikä esteradallakaan mitään vaikeita tehtävíä ollut. Minne maksetut ponit jäivät? Ei ainakaan luokkien vaatimusten takia tässä kohtaa saa vielä tippua matkasta! 


Ensimmäisen päivän rataToisen päivän rata


Kiitoksia kilpailun järjestäjille sekä sponsoreille. Kiitoksia kasvattajalle tästä upeasta ja ihanasta ponista. Suurin kiitos meidän esteratsastajalle, joka on luotsannut ponin kaikissa tapahtumissa menestykseen! Ilman Jaanaa tämä olisi jäänyt meiltä tekemättä! 


Palkintojen jaossa kasvattaja Jaana Värri, Gottfrid ratsastajansa Jaana Pulkkisen kanssa, sekä ponin omistajia Aino ja Saga Kettusta edustamassa äiti, eli allekirjoittanut. 

4 kommenttia:

  1. Paljon paljon onnea!!! Wau!!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että rohkea 11-v ratsastajakin on noteerattu. Nimi muistiin, tästä tytöstä kuullaan vielä: Elina Kemppainen!

    VastaaPoista