Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

28.11.2017

Sä kysyt mitä mä pelkään? Mä piirrän kysymysmerkin sun selkään

Menettämisen pelko on aina läsnä. 
Koskaan et herätessäsi tiedä, mitä ilta tuo tullessaan. Se pelottaa.
Epävarmuus elämästä. Epävarmuus siitä, mitä kannamme huomenna mukanamme. Keskiviikko meni töiden parissa painiessa. Selvisin ylipitkästä päivästä kunnialla, hölmönä luulin, että työpäivä on päivän ainoa taistelu. Niin olin sen suunnitellut, lähes 10 tuntia töitä ja kodin kautta hierojalle hoidettavaksi. Niin se menikin, seiskaksi kotiin ja suihkun kautta rehujen laittoon, josta kiiruhtaisin hierottavaksi. Mieheni oli tehnyt tallit valmiiksi, hän oli juuri ottamassa ponit sisälle, minulle ei jäänyt muuta kuin kokkailla ilta-appeet ponien kuppeihin. Ja minä kokkailin. Iltarehujen joka tapahtui samalta seisomalta, ensin Kottille. Kotti syöksyi tavalliseen tapaan annoksensa pariin nautinnolla. Tallissa oli hiljaista, edes Frodo ei ilmoittanut hitaasta palvelusta, vaikka jäin hetkeksi kehumaan Kottin täydellisyyttä. Seuraavana oli Frodon vuoro. Kaadoin rehut kuppiin, mutta nuori mies, tyypillisestä käyttäytymisestä poiketen, ei ollut laisinkaan kiinnostunut ruoastaan, vaan kuopi heiniään pitkin karsinaa. Se oli kuivikkeiden peitossa, se oli siis piehtaroinut juuri äsken. Ja pian se yritti makuulle uudelleen. Poni äkkiä kiinni ja pikaisen tutkimisen jälkeen päädyimme ähkyyn -> kävelylle. 

Frodo apea ja poissa oleva. 

Itkuhan siinä meinasi tulla, oma pieni varsamme oli kipeä, eläinlääkäriä ei tavoitettu ja minä jouduin pian jättämään tilanteen täysin mieheni käsiin. Hän jäi kävelyttämään Frodoa pimeään pakkasiltaan, kun itse suuntasin hierojalle, koska poni ei akuuttia kuolemaa ollut tekemässä. Huoli varsasta oli suuri, ehkä siksi, etten itse ollut paikalla näkemässä, millaiseen suuntaan kunto eteni. Poni kakkasi kertaalleen ennen lähtöäni. Kakka on hyvä merkki, mutta ei tee autuaaksi. Koko ajan mieheni käveli Frodon kanssa ja Frodo käveli, hitaasti ja rauhallisesti, mutta pysyi koko ajan liikkeellä. Palatessani kotiin ja tallustellessani kentälle kävelemään varsani kanssa, kuulin Frodon tuttavallisen hörähdyksen. Ponini jaksoi tervehtiä, se olisi siis tässä maailmassa. Mikä helpotuksen tunne. Me jatkoimme kävelyä yön selässä. Tarjosin vettä, joka maitui nuorelle miehelle hyvin, se joi lähes kokonaisen sankollisen kerralla. Tehdessämme tutkimuksia voinnista, sen olemattomat suolistoäänet alkoivat kuulua selvästi ja pian varsa alkoi piristyä silmissä.

Frodo pääsi takaisin karsinaan, kun se oli kävellyt lähes kaksi tuntia taukoamatta. Kävimme tarkkailemassa sitä vähän väliä, mutta varsa vaikutti koko ajan paremmalta ja paremmalta. Me selvisimme tällä kertaa. Mutta mitä jos tilanne uusii?Emme tarkkaan tiedä mistä ähky johtui. Oliko varsa jättänyt juomatta ulkona ollessaan? Pakkaspäivä, kuivaa heinää syöden vaatii juomista. Hiekka? En tiedä, mutta epäilen veden juomattomuutta. Olemmekin nyt pakkojuottaneet varsaa päivittäin. Olen kymmenen vuotta ollut omistajana ilman yhtäkään ähkyä, tämä oli ensimmäinen, saisi olla myös viimeinen!


Kaveria ei jätetä!

Tuo tulevaisuus mitä vain, ei kaveria jätetä. Ponini eivät ole minulle mitä tahansa poneja, ne ovat ystäviä, perheenjäseniä. Ne ovat minun elämäni. Minulla ei juurikaan ole mitään muuta kuin perhe ja ponini. On sanomattakin selvää, että silloin ponini ovat minulle tärkeintä tässä maailmassa, niin kuin perheenikin. Ne muodostavat perheestäni ja elämästäni kokonaisen. Rahalla saa aina uusia poneja, mutta rahalla ei ystäviä, ei perheenjäseniä! 

Mitä pelkään? Pelkään menettäväni elämäni!

2 kommenttia:

  1. Meillä oli myös ähky tammalla tässä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.. talutuksella ja pakkojuotolla se meni ohi tällä kertaa. Onneksi. Viimeksihän tamma oli tiputuksessa äkyn takia helmikuussa, nyt sentään saatiin ähky menemään ohi ihan omin avuin. Kyllä se aina säikäyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ähky on kyllä ikävä. Onneksi teilläkin saatiin kiputila laukeamaan kotikonstein. :)

      Poista