Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

5.4.2018

Hopea ei ole lainkaan häpeä

Etenkään, kun vastassa on 14 muuta nuorta hevosta, joista useammalla ammatikseen ratsuttavat ratsastajat selässään. Olimme Kottin kanssa Lappeenrannassa maaliskuun viimeinen päivä, RC lappeenranta oy:n maneesilla kilpailemassa Kaakkois-Suomen hallimestaruudesta. Luokkana oli helppo B:3. Kisapaikalla oli kuvaamassa Haven yhtymä, jonka ansiosta saimme hyvälaatuisen kisavideon. Koko luokka on katsottavissä täältä, Kottin luokka alkoi kello 14.45 (oikea yläkulma) ja ponin kanssa olimme heti toisena starttaamassa.Kisapäivä oli pitkä. Maneesissa verryttely ryhmissä pidentää kisojen kulkua todella paljon. Enkä tiedä, oliko se edes tarpeen, sillä ulkokenttä oli erittäin hyvässä kunnossa. Mutta sitähän ei voinut tietää yhtään aiemmin, Suomen kelit kun ovat mitä ovat.

Suoritus itsessään meni ihan ok. Paljon parannettavaa jäi ja radalla oli pieniä kommunikaatio-ongelmia, joissa annettiin kalliita pisteitä tuosta noin vain pois. Mutta loppujen lopuksi viime kisoihin verrattuna poni suoritti omalla tasollaan, tai lähellä sitä. Toki treeneissä aina kulkee niin paljon paremmin, mutta en vain saa vielä radalle samanlaista flow'ta. Lisää harjoitusta kisatilanteissa kummallekin, mutta etenkin minulle. 

Laukkaohjelma oli oikein kelvollista, sieltä jopa 8 pistettä napattiin kotiin yhdestä kohdasta. Papereissa oli vain yksi ainoa 5, joka sekin tuli tuosta laukkasotkusta kesken ravitehtävän. Joten erittäin tasainen suoritus arvostelun perusteella. Loppujen lopuksi tulokseksi tuli 66,250% Jolla johdettiin luokkaa lähes loppuun asti. Vain yksi ratsukko meni lopulta meidän edelle, joten meille irtosi toinen sija ja hopeaa. Wuhuu!


Ei voi olla kuin tyytyväinen. Hallikisat eivät ole Kottin mieleen ja ulkona se on paljon parempi. Kirkastettiin mitali viime vuodesta ja sain ponin pysymään radalla harvasvillaisissa pöksyissään. Eli oikein onnistunut reissu. Vaikka mielessämme ajattelimme lähteä mitalia hakemaan, oli meillä oikeasti realistiset mahdollisuudet olla viiden parhaan joukossa. Poni on aikamoinen mitaleiden kahmija, nythän sillä on jo neljä mitalia mestaruuksista haalittuna. 


Tästä jatketaan Harjuun, jossa 8.4 on tarjolla helppo B sekä helppo A luokat. Sen jälkeen alkaakin ulkokausi Järvenpäässä loppukuusta.  


4 kommenttia:

 1. Onnea mitalista!
  Teillä oli meijän kouluvalkku tuomarina. Hänellä ihan mieletön silmä nimenomaan hevosen liikkumiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mä tykkäsin kummankin tuomarin arvostelusta ja sanallisesta palautteesta :)

   Poista
 2. Wau, onnea paljon!!! Mahtavaa! Miten uuden ponin etsintä muuten sujuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Uutta ponia etsitään, varteeb otettavat ehdokkaat näkevät maailman muutaman kuukauden sisällä. Mitään vanhempaa kuin syntyvät ei ole mieluista löytynyt, joten näillä mennään ja tsekkaillaan :)

   Poista