Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

26.5.2018

Tässä ja nyt

Kylpyläloma ponin kohdalla meni hyvin ja oli oikein onnistunut. Sunnuntaina poni käytiin kotiin ja maanantaina Kotti sai nauttia vapaastaan laiduntaen.Mtta tiistaina odottikin jo maastoilun täyteinen päivä, sillä keskiviikoksi ponille oli luvassa esteiden seassa treeniä. Kotti oli esteratsastajansa kanssa Jussi Ahtiaisen puomi- ja kavalettitreeneissä, jotka olivat erittäin hyvät juuri tähän hetkeen. Ja heti seuraavana päivänä meillä olikin Kottin kanssa kouluvalmennus. Arki iski siis ponille nopeasti takaisin. Koulutreeneissä painotettiin siirtymisiä, niiden täsmällisyyttä, muotoa ja tarkkuutta. Niitä yksinkertaisia asioita, joista saa helppoja pisteitä radalla. Tai josta helposti menettää pisteitä. Alla kuvakooste valmennuksesta, kesä on vihdoin täällä!
Ponimäärä on hetkeksi tiputettu kahteen, sillä Frodon pitkä-aikainen kaveri Roki lähti tänään kotiinsa. Olisin mielelläni pitänyt pojat vielä tämän kesää yhdessä, mutta Roki ei tahtonut pysyä laidun alueella, vaan alkoi karkailla. Onneksi laitumelle on tulossa vuotias orivarsa, jottei Frodon tarvitse kesää yksin viettää. Sen lisäksi olemme löytäneet etsimämme unelmien ponin, vihdoinkin. Meille tulee siis kolmas oma poni, mutta siitä lisää sitten, kun kaupat on virallisesti tehty ja poni muuttaa meille. En millään malttaisi enää odottaa.. 

6 kommenttia:

 1. Vau, varsinkin tuo eka laukkakuva!

  Tulipa nyt mieleen, kun olen omassa satulanetsintäprojektissani taas aktivoitunut, että mikä satula Kotilla on? Minkämittaiset paneelit siinä on? Ruusalla on suunnilleen samanmittainen satulansija kuin shettiksellä, joten yhdistettynä omien jalkojeni pituuteen sopivan satulan löytäminen tuntuu aika mahdottomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän erityisesti tuosta ekasta kuvasta. :)
   Kottilla on Prestigen satulat, koulusatulana ponimalli Lucky Dressage idol D 16". Siinä on takaa nousevat paneelit, joka auttaa tällaisen lyhyen selän kanssa. Prestige ei valmista koulusatuloita pienemmillä tuumilla ollenkaan, estesatuloista niiltä löytyisi 15". Voinpas käydä huomenna, jos mitan löydän, ihan mittaamassa paneelien pituuden. Tuo on kyllä ollut oikein mainio satula, eikä uutenakaan ole aivan älyttömän hintainen, käytettyinä harvoin tarjolla. Satula.comista hankin, oli kiva kun sai sovittaa ja vielä nuoren kanssa vuokratakin ensin, ennen ostopäätöstä.

   Poista
 2. Oi, odotan niin millaisen ponin löysitte! Itsellä myös ponin etsintä menossa mutta ei ole helppoa löytää sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa se ei todellakaan ole. Kun vain yksi voi olla se oikea, ja sen vastaan tulemiseen voi mennä aikaa. Mutta kyllä sen sitten heti samantien tietää, että tämä se varmasti on! No, jokunen kompromissi tehtiin mm. Iän ja koon osalta alkuperäisestä etsinnästä, mutta uskon, että tässä elämän vaiheessa teimme nyt oikeassa kohtaa kompromissin. :) Poni asuu sen verran kaukana (meiltä ehkä Suomen kaukaisimmassa kolkassa 🙄😁) että hetki menee, kun poni saapuu. Ihan tuosta noin vain ei pysty irtoamaan arjesta. :)

   Poista
 3. Tyylikkäitä olette! Minä tartteisin kanssa valmentajan jonka kanssa pääsisin eteenpäin. Kolahti kun joskus aiemmin kirjoitit siitä että valmentaja patisti sinua ratsastamaan poniasi kuin hevosta, ja kun näin teit, aloitte saada muutosta aikaan. Sitä mulle kanssa, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen oikein tyytyväinen omaan valmentajaani. Usein tällaita tätiä ja pikkuponia vähätellään, eikä valmentajatkaan ota työtään vakavasti. Tainasta on ollut aivan valtava apu, sen lisäksi, että se valmentaa meitä täydellä intensiteetillä, se myös valaa uskoa siihen, että kyllä me poni saadaan vaativiin ja puhuu jo piruettitreeneistä, kun teemme käännöksiä takaosan ympäri. "Tälleen sun täytyy ratsastaa myös piruettiin.." On kyllä sellainen valmentaja, jonka löytymiseen saa olla tyytyväinen. Se ei katso ponia ponina, eikä ajattele, että se koulutetaan ja työstetään "vain" fei ponitasolle, vaan katsoo paljon pidemmälle. Jonkun muun silmien alla ei varmasti oltaisi tässä ja nyt tällaisina kuin nyt ollaan. :)

   Poista