Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

23.11.2018

Black Friday - ponitytön selviytymisvinkit

Shoppailijan paras päivä! Ja samalla älä osta mitään -päivä. Kumpaan sinä kuulut? Perinteiset -20% alennukset löytyvät lähes joka puodista. Ne samat on jokaisena pyhänä, ystävänpäivänä, synttäreinä, inventaariota ennen jne. Ei houkuttele shoppailukärpästä edes nuolaisemaan, saati puremaan.


4v. Nyffi tamma Hillside My Precious

Itse tein vain tarpeelliset ostokset, jotka olisin joutunut ostamaan ilman tarjouksiakin. Tosin en odottanut perjantaille, vaan tilasin ne jo torstaina. Tallitukun -30% kaikista tuotteista, joka on muuten aika hyvä tarjous, kun pääasiassa rehuja myyvät, tilasin Vetcaren luonnon e-vitamiinin sekä psylliumia. Meinasin hairahtaa ostamaan vähän kaikkea muutakin, mutta onneksi sain itseni kuriin. Harkitsin myös Uhipin takkia, mutta lupasin sellaisen ensi vuodeksi, josko Hippos maksaisi yhtä kivasta edeltävänä päivänä palkinnot, niin kuin nyt kävi. Ensi vuonna olisikin tulossa muutamia satasia enemmän kuin tänä vuonna. Joskin kovasti viime vuotinen ykköspalkinto tilipussia lämmitti. 

Kuinka hallita itsensä kaikkien "ostan kun halvalla saan" -ajatusten keskellä? Tässä muutama hyväksi havaittu vinkki, joilla köyhä ponitäti on selvinnyt tilipäivästä toiseen jo useita vuosia. 

Katteettomia kortteja

Niitähän ponitädeiltä ja hevosihmisiltä löytyy. Vai löytyykö? Valitettava tosi asia, ainakin meidän perheessä "ei ole rahaa" tarkoittaa sitä, ettei rahaa ole, jos kyseessä on jokin muu kuin hevosasia. Jos poni tarvitsee jotain, niin kyllä sieltä kortin takaa raha siihen löytyy. Ja valmennuksiin ja muihin hevosmenoihin. Eli mites se nyt sitten olikaan.  Harkitsin kyllä yhden luottokortin kohdalla painavani nettipankissa painiketta poista kortti. Ei siksi, että olisin älytön tuhlari, vaan siksi, etten koe tarvitsevani sitä. En kuitenkaan painanut, sillä mitä jos joskus ponini klinikkalasku kasvaa suureksi ja tarvitsenkin sitä todella palavasti? Olen kuitenkin taitavasti onnistunut piilottamaan kortin itseltäni, joten sitä ei vahingossakaan tule käytettyä alennuspäivien ostoksiin. 

Tarvitsenko tätä todella

Olen opetellut kysymään itseltä useamman kerran, onko tuote tarpeellinen. Miten olen pärjännyt ennen ilman sitä? Ja miksi en pärjäisi jatkossa? Toimii hyvin esimerkiksi uusien Lemieuxin värimalliston saapuessa markkinoille. Ei yksi tai kaksikaan ponia tarvitse jokaista väriä ja etenkään mätsääviä pinteleitä, kun käytössä on Zandonan 300€ suojat!!  (Joista toisen parin ostin tosi edullisesti käytettynä ja toiseen sain suuren avustuksen seurani lahjoittamalla lahjakortilla..) Kun ostoksensa tarpeellisuuden voi kunnolla perustella itselleen, voi sen ostoksen painaa ostoskärryn kautta kassalle. Monen monta turhaa ostosta olen onnistunut jättämään väliin sillä, että mietin viisi minuuttia, tarvitsenko todella. Toisaalta tässä on vielä jokseenkin kehitettävää, sillä olen äärimmäisen hyvä keksimään syitä, miksi tarvitsen neljännen valkean huovan.. Onko tuote sitä mitä haluan

Olen merkkiuskollinen. Meillä on pääasiassa vain tietyn merkkisiä varusteita. On todella helppo kieltäytyä superhyper loimialeista, kun ne ovat väärää merkkiä. Sama pätee huopiin, suitsiin, suojiin jne. Ratsastusvaatteissakin käytän vain tiettyjä housuja. Tämä vain, koska tiedän niiden istuvan ja sopivan meidän käyttötarkoituksiin hyvin. Loimet on tosi helppo tilata, kun tietää mitä kokoa ponille ko. merkistä menee. Tällöin ei tule väärän koon takia hukkaostoksia. Eikä myöskään ylimääräisiä ostoksia.

Saisiko jostain käytettynä

Edellistä kohtaa sivuten, on helppo selata Facebook kirppikset, laittamalla hakuun merkin jota etsii. Ostan tosi paljon tavaraa käytettynä, ja toki myös myyn itse. Nykyisin se on todella helppoa, sillä kuvan otto ja ilmoituksen laitto nettiin ei vie kauaa aikaa. Kun tietää mitä kokoa itselle tai ponille menee, on nettikirppareiden selaus tosi helppoa. Kierrätys kannattaa muutoinkin. Vaikka posti hieman hankaloittaa omalta osaltaan kierrätystä hukkaamalla paketteja. BF tarjouksien tuotteita löytyy tosi paljon käytettynä ja vielä halvempana kuin uutena. Lisäksi tänään kun shoppailee voi tarjota pyyntihinnasta vielä omaan mieleen, linkkaamalla alle sivun, josta uuden saa lähes samaan hintaan! ;) Kirppareilta ostoa voi ripotella pitkin vuotta ja kuukautta, eikä tarvitse samalla tavalla budjetoida ostoksiaan yhtä hyber-päivää varten.  Toivottavasti näistä oli sinulle apua, vaikka eilenhän tämä olisi pitänyt jo julkaista! Mutta jos nyt tänä vuonna lähti käsistä, muista ensi vuonna ottaa ponitytön BF-päivän selviytymisvinkit käyttöön!
6 kommenttia:

 1. Itsellänikin meni koko black friday siinä mielessä ohi, että ei tullut ostettua yhtikäs mitään. Hyviä vinkkejä olet koonnut tänne, varsinkin tuo viimeisin ollut meikäläisellä ahkerassa käytössä viimeaikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulutusjuhlaan osallistumatta jättäminen on varsin fiksua. Itselläkään ei ollut mitään "pakko saada" -tuotteita, joten heräteostoksia en halunnut edes yrittää tehdä. :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä jotka on käytössä täälläkin! Tämän vuoden BF-ostoksiin kuului Amigon insulatorin kaulakappale jonka olisin ostanut muutenkin. Nyt sen sai -25% hintaan, ei paha! Siellä Reunoksella hypistelin myös Le Mieuxin huopia ja sitten muistin miten olin tuskaillut satulahuopa-varaston järkevän säilytyksen kanssa juuri muutamaa päivää aiemmin. Jäivät siis kauppaan. Illalla meinasin sortua netissä Aiverin ratsihousuihin jotka oli hyvässä alessa, mutta Nordean tunnuslukusovellus ei halunnut toimia joten taisi nekin jäädä tilaamatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ostit vain tarpeellista! Se onkin järkevää, pysytellä tarjouksien joukossa juuri niissä tarpeellisissa tavaroissa. :) Olisikin aika mahtavaa, jos nettipankki olisi aina eri mieltä shoppailuaikeista, pysyisi roposet paremmin siellä minne ehkä kuuluisikin! :D

   Poista
 3. ". BF tarjouksien tuotteita" FB varmaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ei vaan black friday tarjouksien tuotteita löytyy tosi paljon käytettynä ja vielä halvempana kuin uutena (eli tarjouksesta.) Lyhensin sen vain BF.

  VastaaPoista