Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

25.11.2018

Iloisen ponitytön jumppaohjeet - sinne mistä ratsastajat löytää


Kuulun siihen joukkoon, joka on koko hevoshistoriansa pysynyt vain tallilla ja hevosten selässä. Ei minulla ole ollut aikaa urheilla muutoin tai tehdä mitään muutakaan ratsastuskuntoni hyväksi. Toki oma talli syö ihan oikeasti sitä aikaa merkittävästi ja vaatii paljon aikataulutusta. Onnekseni olen koko lapsuuteni kuitenkin ollut urheilullinen, harrastanut liikuntaa monessa eri muodossa ja mm. hiihtänyt ihan kilpaakin. Kunnes hevoset tulivat vakavammin kuvioihin.. 

Vielä onnekkaampi olen siitä, että olen kropastani todella liikkuva ja joustava, vaikken hirveästi ole elämäni aikana venytellyt. Täytyy toki tunnustaa, että jokunen vuosi sitten otin itseäni vähän niskasta kiinni ja aloitin hölkkälenkit ja pienet venyttelyt. Ja tänä syksynä menin sinne salille hankkimaan lihaskuntoa. 

Venytellä ja jumpata voi muuallakin kuin jumppasalissa, vaikka siellä ponin selässä! Tässä muutama, varmasti kaikille tuttu jumppavinkki niistä alkeistunneista lähtien. Mikä parasta, et tarvitse edes jumppavaatteita!


1. Maailmanympärysmatka

Tehdään tietenkin kumpaankin suuntaan ja nostetaan jalat sen verran korkealle, 
ettei ne osu ponin peppuun tai kaulaan. 


 Kahden ratsukon kanssa voi kilpailla, kumpi on nopeampi. Minä häviän lapsilleni aina.. 


2. Venytys eteen - korvista kiinni

Yhdellä tai kummallakin kädellä kerrallaan. 


3. Venytys taakse - hännästä kiinni

Kummallakin kädellä vuorotellen. Yllätkö häntään asti? 4. Venytys varpaisiin

Ristikkäiset raajat käyttöön, eli vasen käsi oikean jalan varpaisiin ja toisin päin. 


Äläkä huijaa! ;) Muista, että iloinen mieli on kaikkein tärkeintä!


Ja ei muuta kuin jumppailemaan!

4 kommenttia:

 1. Just näitä samoja juttuja käytän mun alle kouluikäisten naperotuntilaisten kanssa :D

  Kun olin itse pieni,meidän ratsastuksenopettaja laittoi meidät aina kopauttelemaan kantapäitä yhteen ponin kaulan päällä niin, että pidettiin molemmilla käsillä satulan takakaaresta kiinni. Ihan mieletön vatsalihastreeni, jos on hyvin siedätetyt ponit ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, tuon liikkeen olenkin aivan kokonaan unohtanut! :O Täytyykin samantien opettaa lapsilleni, aivan huisin hyvä, kiitos muistutuksesta! :)

   Poista
 2. Ja toinen on se, missä otetaan satulan siivistä vähän alempaa kiinni ja eteen nojaten kopautetaan ne jalat yhteen siellä pepun päällä. Tähän tarvii yleensä vähän vauhtia jaloille, jotta ne saa sen takakaaren yli sujuvasti.
  Meillä tehdään myös alkeis-/lastentunneilla näitä, jotkut oikein pyytää että saisivat tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, nämä lisävinkit tuleekin tarpeeseen. Lapset etenkin on aikamoisia akrobaatteja, niiltä onnistuu ihan mikä vain ponien selässä! :)

   Poista