Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

11.11.2018

Kauden päättäjäiset

Parhaat kaverit Happy Helge ja Gottfrid

Hyvässä seurassa, Ravijärven ratsastajien seuran mestaruuskisoissa. Kisoja on odotettu kuin kuuta nousevaa, sillä nyt saa virallisesti julistaa treenitauon alkaneeksi. Paketti onkin ollut jo tovin treenimoodissa, eikä niin sujuvaa ja harmoonista menoa kaikilta osin. Se miksi kisoja odotettiin kovasti ei koskemut minua, vaan nuorta kopiotani. Ainoa ja hänen kisadebyyttiään, ah niin hankalalla ponirodulla kuin new forest, eli Gottfridilla. Ja tottakai myös Eppolla. Siis kaksi starttia, kahdella ponilla. Raviohjelmassa. 

Edellisenä iltana ponikaksikko kaunistettiin. Eppolle tehtiin jopa 18 sykeröä, instasta voit tsekata valmista lopputulosta! ;) Aamulla vain ponit kyytiin ja menoksi. Ponit eivät ole aiemmin matkustaneet yhdessä. Kotti olikin alkuun kovin hämillään, miksi kaveri tuli hänen traileriin. Perinteiseen tyyliin alkumatka mökötettiin, koska ponin rutiineja oli muutettu. Niin hienohelma!


Aino ja Eppo olivat ensin meidän poppoosta aloittamassa omaa urakkaansa. Hetken verryttely ulkokentällä, ennen maneesiin pääsyä. Eppo oli täpinöissään, mikä oli aivan odotettavaa. Se tarvitsee paljon rutiinia kisatilanteisiin, ennen kuin on valmis kuskaamaan ratojen sisällä tyttöjä ilman avustajaa. Tuomaripöytä oli niin todella pelottava ja hetken Eppo mietti vaihtoehtoisia pakokeinoja paikalta. Onneksi päättäväinen ratsastaja sai ponin rauhoiteltua hienosti. Aino ja Eppo suoriutuivat hienosti radasta. Tuomarin loppukommenteilla "Reipas ratsastus. Selvisit hyvin vaikka ponia jännittikin." 55,79% ja luokan neljänneksi. 

Seuraavaksi olikin vuorossa ponin vaihto. Kotti oli satuloitu samaan aikaan kuin Eppo, joten vain jalustimet satulaan ja tyttö selkään. Kotona Kottilla on ratsastettu hyvin säästeliäästi. Olisiko Aino ollut yhteensä viisi tai kuusi kertaa ponin selässä. Mutta hän on edistynyt ratsastajana jo niin paljon, että on kyennyt ratsastamaan Kottia ilman avustusta. Tarkoitus olikin, että tyttö ratsastaisi myös kisoissa ilman taluttajaa, sillä herkkä Kotti ei oikein siedä vierellä juoksijaa, jos selässä on ratsastaja. Ponihan ei pelkää radalla mitään, joten sikäli ajatus oli turvallinen ja mahdollinen. Kotti kuitenkin innostui kouluaitojen sisällä nostamaan ratsastajan pohkeesta laukan, jonka vuoksi minun oli mentävä ratsukon avuksi myös tähän suoritukseen. Kotitreeneissä on sujunut jo näin mallikkaasti:Kotti jännittyy taluttajan kanssa niin kovasti, että siinä oli aikamoinen kiinni pitäminen. Mutta alusta loppuun mentiin ja tulokseksi 56,05% jolla luokan kolmanneksi. Tuomarin kommenteilla "Reipas esitys. Harjoittele jo alas istumista, että voit istua seuraavissa kisoissa perusistunnassa."  Kertaalleen kotona harjoiteltiinkin ennen kisoja. Aino ei kuullut, kun pyysin sitä keventämään, sillä meno pitkän sivun jälkeen alkoi näyttää pompottavalta. Ja kuinkas ollakaan, tyttö tipahti maahan ja poni jäi ihmettelemään mihin se matkustaja hävisi. Aino palkittiin Kaakon neula&naskalin sponsoroimalla tsemppipalkinnolla, josta tyttö sai uudet talviratsastushousut. Sekä toki myös ruusuke tarttui matkaan, sillä raviohjelmassa palkittiin kahden sijoittuneen lisäksi kaikki muutkin osallistujat ruusukkein.

Raviluokan jälkeen Eppo traileriin ja Kotti satulan vaihtoon. Aino ratsastaa Kottilla estesatulassa siipien pituuden vuoksi, vaikkei jalat yllä siinäkään ponin kylkiin. Niinpä ponille oli laitettava koulusatula, ennen kuin kipusin poniinin selkään. Lyhyt verryttely ulkokentällä, jonka jälkeen maneesiin. 

Seuran seniorimestaruudesta oli tällä kertaa kilpailemassa kaksi ratsukkoa. Luokkana oli A merkin kouluohjelma. Luokassa ratsastettiin myös juniorimestaruus, joten meitä oli yhteensä kolme ratsukkoa kilpailemassa luokkavoitosta. Kottin kanssa ollaan nyt viikko otettu tosi iisisti ja se näkyi suorituksessakin. Tulokseksi reilut 62% joka riitti hyvin sekä luokan voittoon, että seniorimestaruuteen. Siispä jo kolmatta vuotta peräkkäin mestaruustitteli myös seuran mestarina nimiini ja kolmas kiinnitys upeaan kiertopalkintoon. Tämän jälkeen patsas saakin pölyttyä meidän sisustuselementtinä jatkossakin. Ponde on tottunut olemaan luokkansa pienin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti