Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

15.12.2018

Perhepotretti teräsmummon kanssaIhan ensialkuun on pakko hehkuttaa! Ollaan ponin kanssa maastoreissuilla tehty paljon vaihtoja jokusen askeleen välein. Ja tänään tehtiin kentällä sarjana vaihtoja pitkällä sivulla. 45 metrin pitkälle sivulle mahdutimme kolme vaihtoa!!

Loppukesästä vierailimme Gottfridin mummolassa, jossa ponia oli vastassa jo vähän ruosteinen, mutta raudanluja mummo Nutmeg of Pinthorns. Kultaharja on syntynyt vuonna 1980 ja se on tuotu suomeen sekä kantakirjattu samana vuonna kuin allekirjoittanut on nähnyt päivänvalon vuonna 1991! Siinä ponissa, jos missä tiivistyy viisaus yksiin kuoriin. Kultaharjalla on kolme jälkeläistä, joista viimeisin on siis Gottfridin emä Gumbariza, joka on syntynyt vuonna 2007. Gumbariza on muuten tiineenä oriista Klockas Junost ja meidän pienestä Gottfridista tulee oikea isoveli! 

suukko mummolle!

Mutta kelatkaapa ihan tosissaan, rautainen mummu täyttää reilun vuoden päästä jo 40 vuotta! Siinä, jos missä on ponilla kunnioitettava ikä, vaikka on se kunnioitettava jo nytkin. Liekö tässä jopa Suomen tällä hetkellä vanhin New Forestin poni? Ja tästä ponista ei toden totta voisi kuvitella kropan perusteella, että ikää on jo noin paljon, vaikka toki jo jokunen eletty vuosi tämän ikäisessä ponissa näkyykin. Ja saa muuten näkyäkin!Kultaharja itse oli sitä mieltä, että ikä on vain numeroita, kun nuoren miehen nähdessään pisti kiiman päälle ja komensi keltanokkaa tallin tavoille. Voisi kai sanoa, että Kottin taustalla on pitkäikäisiä poneja. Harva saa nauttia näin monista vuosista poniystävän kanssa. Oli kyllä mahtavaa päästä ikuistamaan tällainen potretti, jossa Kotti 6v ja mummoponi Nutmeg of Pinthorns 38v. ovat samassa kuvassa. Viime vuoden vierailulla jäi harmittamaan, kun emme missään kohtaa kerenneet kuvaa napata. Onneksi se mahdollistui tänä vuonna ja mielellään näissä merkeissä nelikymppiskuvankin ottaisi. 

Mummo ei pitänyt ideasta, jossa ponit kuvataan narujen päästä. Noin vanhalla rouvalla saakin olla jo mielipiteitä siitä, miten forestit todella pitäisi ikuistaa - villinä ja vapaina!
Nutmeg of Pinthorns 2018

4 kommenttia:

 1. En kestä! Aivan ihana mummoponi ja nuori Kotti tietty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vain! Mummoponilta löytyy myös kovasti omia mielipiteitä asioista. Mutta noin vanhallahan saa jo ollakin tiettyjä etuuksia ja mielipiteitä elämässään <3

   Poista
 2. Vau, toi on kyllä upea ikä ponille :o Olisi hauska nähä millainen purukalusto on vielä jäljellä. Hattua nostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä huikea ikä! Purukalustoa ei kyllä tullut katsottua, mutta vielä laidunsi ja ruokanaan kuivaa heinääkin imuroi sitä tahtia, ettei voi vielä aivan heikoimmasta päästä olla. Muistaakseni ei mitään mössörehujakaan saanut (saatan olla väärässä!) Että kunto pysyy ihan kesän antimille ja heinällä kesäisin yllä.

   Poista