Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

27.1.2019

#HFG käytössä jalostukseen kesällä 2019

Tarjotaan New Forest -ponijalostukseen II-palkittu ori Hillside Forgotten Gold 52NF Frodo on kaksivuotiaana New Forest -ponijalostuksen pääluokkaan (vuosiksi 2018-2020) hyväksytty poniori. 
Pisterivi: 8-8-8-8-8-7-8-7,5-7,5-6-7,5-9 
Kantakirjalausunto: Ryhdikäs ja suurilinjainen ori. Sillä on ilmeikäs, hieman pitkä pää. Kaula on hyvän muotoinen. Säkä on hyvä. Lanne on hieman pitkä. Lapa on hyväasentoinen. Lautanen on pitkä. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Vasen etujalka on suppuvarpainen ja meloo ravissa. Liikkeet ovat edestä ahtaat, takaa suorat. Käynti on matkaavoittavaa. Kävelee hieman suorin jaloin. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, vielä voimatonta. Laukka on vielä voimatonta, laukkaa suorin jaloin. Rakennepisteiden keskiarvo 7,6.  Linkki sukupostiin. 

Frodo on erittäin hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen kolmivuotias ori. Se on käytössä jalostukseen kesäkuun loppuun asti, kotonaan Virolahdella, jossa se astuu luomuna kädestä. 
Tiedustelut ja varaukset maaliskuun loppuun mennessä joko puhelimitse tai sähköpostilla. 
Puh. 040 4107132 / Mari Kettunen
email. mkriding@hotmail.fi

Hinnat:
Astutusmaksu 250€
Varsamaksu 400€

Frodo edustaa hyvää englantilaista sukulinjaa isänsä puolelta. Frodon isänisä Fijal Jupiter on Englannissa mukana orilinjojen säilytysohjelmassa. Frodon emälinja on tuottanut suomeen useita suoritusponeja joka lajiin aina mestaruustasolle asti. 


Frodo keskittyy vuonna 2020 muihin juttuihin, jonka vuoksi se ei ole tuolloin käytössä jalostukseen. Ori tullaan näyttämään ponioripäivillä uudelleen viisivuotis keväänä ja jatko jalostuskäytöstä selviää paremmin sen myötä. Tulevaisuudessa siintää kuitenkin pääasiassa urheiluponin elämä, jonka vuoksi jalostuskäyttöön oria ei tänä aikana tulla tarjoamaan.  

2 kommenttia:

  1. Se on kyllä hieno! Tosi paljon miehistynyt vuodessa, kuten tietysti kuuluukin. :) Toivottavasti saa tammoja, kun isäorikin on kaiketi ruunattu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Miehistynyt tuo kyllä on aivan valtavasti. Vision on tosiaan ikävä kyllä ruunattu, harmi, sillä siinä olisi ollut tosi kivaa verta suomen suppeaa sukukantaa laajentamaan. Frodokin edustaa emänsä puolelta EBC:tä, jota suomessa on monen ponin suvussa.

    Itse elän siinä uskossa, että ori menisi jatkossakin läpi, jotta voisin jostain ulkomailta tuoda mieleisen tammalinjan joka sopisi Frodolle. Mutta ihan näille voimassa oleville luville ei talous anna sellaiseen mahdollisuutta, eikä kyllä tilatkaan. :D

    VastaaPoista