Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

18.2.2019

Hyvästi 190€ mitä sillä saikaan?

Sinne meni, että heilahti. 190€ puhdasta valuuttaa. Töissä kuulen usein sanottavan "onpas helppoa tämä maksaminen, sen kuin vilauttaa vaan.." Juu niinpä, mutta yhtä helposti se valuutta ei humpsahda tilille, ihan vain vilauttelemalla, joskaan en ole kyllä kokeillutkaan. Sitä vilauttelua rahan hankinnassa nimittäin.. 

Ilahdutanpa teitä näillä kevättalven kuvilla Kotti 4v. kanssa. 
Ehei, edellisen postauksen eläinlääkärikäyntiä sillä ei maksettu, vaikka hyvä alku se siihenkin olisi ollut! Eikä tässä kohtaa tarkoiteta myöskään ihanaa forresterin vihreää back on trackin verkkoloimea, jonka Frodolle tilasin Kottin voittamalla alekupongilla. Oikeastaan tuolla 190 eurolla olisi saanut ihan ja vaikka mitä! Sen kun marssisit kauppaan ja valitsisit käteesi lähes mitä vain, se olisi sun! Mutta hevosihminen ostaa tuolla rahalla kaksi asiaa, josta ei saa yhtään mitään konkreettista. Eikä ostohetkellä voi tietää heittikö rahat täysin kankkulan kaivoon, niin kuin tämä ponitäti on hevostätinä usempanakin vuotena tehnyt.

190 eurolla saa haltuunsa ratsastajan A-kilpailuluvan, jolla on oikeutettu kilpailemaan Suomen sisällä kaikissa 1-5 tason kilpailuissa, siitä joutuu pulittamaan 150 euroa. 40 euroa lisähintaa tulee yhdestä (1) nimetystä ratsusta! Toisin sanoen tämän ponitädin kohdalla Gottfridin kisalupa on lunastettu. Jokaisesta lisähevosesta maksetaan kustakin 40 euroa lisähintaa. Aika suolaista! Ei tarvitse kuin kaatua jäätiköllä, saada lonkkamurtuma ja siinä se sitten oli, koko kisakausi. Ja mitään vastinetta ei saa rahoilleen! Tai niin kuin hevostädin tapauksessa, kun kaikki on yhden kauraturvan varassa ja se saakeli päättää rikkoa itsensä ennen ensimmäisiä kilpailuja, ollen koko kauden ja pitkälti seuraavaakin poissa pelistä. Mutta hei, hinnan lisäksi ei tule myöskään postimaksuja tai käsittelykuluja, siispä melkein pelkkää säästöä! 


 Ja nyt arvon ei-hevosihmiset, jotka tätä lukevat "ei se nyt sitten niin kallista olekaan tuo kilpaileminen" saanen muistutta, että nämä maksut täytyy olla hoidettu ennen ensimmäistä kilpailuun ilmoittautumista, jossa on vielä täysin omat maksunsa jokaisessa luokassaan! Sen lisäksi, että ennen tätä on täytynyt lunastaa itselleen seuran jäsenyys, jonka hinta riippuu toki seurasta, mutta ratsastajainliitto raapii siitäkin summasta seuran jäsenmaksusta riippuen 90-100% (Monessa seurassa jäsenmaksu on pelkästään SRL -osuus, jolloin seura ei saa itselleen euroakaan!) Mitä kalliimpi jäsenmaksu, sen enemmän seura saa varoja oman toiminnan kassaan.

Mutta kukapa näitä menoja laskee, jos saa edes yhdestä kisoista yli-ison muodottoman satulahuovan tai x-full kokoiset pintelit, niin kaikki menothan on käännettävä saataviksi!


Hyvää kisakautta kaikille! Me aloitamme sen kuukauden päästä 2-tason hallikisoista helppo A ja vaativa B radoilla. Saatavien metsästys alkakoon!

#hevosurheilu #hullujenhommaa #rikkaidenhuvia

7 kommenttia:

 1. Hurjan hintaista kyllä :D Poniraveissa oma lisenssi maksaa 26€ ja muistaakseni ponin kilpavakuutus on jotain 20€ luokkaa vuodessa.. Eli kun mulla on kaksi kilpailevaa, niin tulee maksettavaksi n. 66€/ vuosi... :o

  Ja vielä kun me saatetaan hyvässä lykyssä saada vähän bensarahojakin takaisin.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Taidanpa seuraavaksi vaihtaa raviponeihin! Kuinka paljon osallistumiskulut on lähtöihib? Just kattelin, että ekoihin kisoihin 11€+11€+3€ nopealla laskussa 25€ luokka, kahdesta luokasta 50€ ja palkinnot esinepalkintoja. #rakkaudestlajiineirahantakii

   Poista
  2. Anonyymi1/3/19 18:31

   Osallistumismaksuja ei ole :D Takana n. 60 starttia, ja kerran ollaan Loviisan poniraveissa maksettu 5€ osallistumismaksu joskus v. 2014 :DD

   Poista
 2. Mä oon jo vuosia kauhistellut näitä lisenssien/vuosimaksujen/kisamaksujen hintoja. Ihan törkeän kallista! Vielä tosin meillä on tämän vuoden kaikki maksut (jäsenmaksua lukuunottamatta) maksamatta, kun ei tiedä yhtään onko tuo senioriratsu kisakuntoinen keväällä vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä jo vakavasti harkitsen, että onko tässä mitään järkeä. Harrastaa voi kotonakin, ihan järkyttävän kallista! Hitto, kun kerrankin on poneja joilla pääsisi kisaamaan, mutta kohta ei enää persus kestä näitä maksuja.

   Poista
 3. Onneksi itse tarvitsen vasta D-lupaa.. edes himpun edullisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu. Mua vähän lohduttaa, että seuramme maksaa kisaluvan takaisin heti kun napsataan sijoitus kansalliselta tasolta, eli sitä metsästetään viimeiseen hikipisaraan asti, muuten ei ole ensvuonna budjettia jolla maksaa kansallinen kisalupa. Ihan sairasta.

   Poista