Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

7.3.2019

Nouse satulaan ja pysy siellä

Varsaponin ratsuopit ovat alkaneet aikataulun mukaisesti. Selkään noustiin heti kymppiviikon maanantaina, niin kuin instagramin ja facebookin seuraajat saivatkin jo heti kuulla. Kuuluisat kysymykset miten meni ja miltä nyt tuntuu? - No kiitos kysymästä, erittäin hyvin. Ja erittäin hyvältä! 


Jokainen, joka on kiivennyt ensimmäisenä hevosen selkään, tietää, että hevosta saattaa vähän horjuttaa. Mutta Frodo ei hievahtanut mistään kohtaa, mihinkään. Sillä pojalla todella on jämerä luusto, eikä yksi viisikymmentäkiloinen tyttö hetkauta ponin kroppaa millään tavalla. Eikä sen enempää ulkoisesti mieltäkään. Frodo oli koko ajan rento ja rauhallinen. Pääsimme yhden kerran aikana etenemään aina siihen asti, että ratsastaja istuu ponin selässä kunnolla ja käveltiin puoli kierrosta talutettuna näin. Toinen puolikas käveltiin ensin ratsastajan ollessa vain toisen puolen jalustimen varassa. Sen verran nuori mies kuitenkin reagoi tilanteeseen, että ihosta alkoi nousta hilsettä pintaan. 

Frodon ensimmäinen korvakuva selästä, ikuistettu 4.3.2019
Tiistaina Frodon kanssa jatkettiin harjoituksia karmivassa kelissä. Kentän näköpiirissä työskenteli kaivurikin, joten kaikki katastrofin ainekset oli kasattu kattilaan varmistamaan, että varsaponi tottuu ihan alusta asti elämän vilskeeseen. Eikä se nyt sen kummemmin Frodoa haitannut, joskin harjoituksia ei viety selkään nousua pidemmälle, vaan treeni pidettiin hyvin matalalla kynnyksellä.


Keskiviikkona vain toinen meistä oli kouluttautumassa, joten Frodo sai mietintämyssynsä päähän ja pureskella oppimaansa kaikessa rauhassa. Tänään jatkoimme harjoituksia, kuvien kera. Harjoittelimme vastaamaan eteenpäin- ja kääntyviin apuihin. Positiivisen yllätyksen itseään säästelevä ori antoi eteenpäin pyytävistä avuista, joihin sen reaktiot olivat erittäin hyviä. Kääntyminen on ponille tuttua jo ajoreissuilta, joten ratti ja kaasu löytyy, nehän ne on tärkeimmät avut nuoren kanssa. Ja totta tosiaan, kaikki on tähän mennessä tehty ihan omassa pihassa, ulkokentällä. Maneesille on Frodon sijasta päässyt Kottin lisäksi myös Eppo, kera pienien ratsastajiensa. 

2 kommenttia:

  1. Viisas nuori! Toivottavasti kirjoitat paljon Frodon koulutuksesta ja edistymisestä, kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, yritän parhaani mukaan kirjoitella, etenkin alkuun tosi ahkerasti. :)

      Poista