Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

3.3.2019

Rakas, tuleeko sinustakin pullukka?

Ei! Kun piti kysymäni, että ratsu?!

Laitetaanpas nyt näitä julkaisemattomia kisakuvia Kottista esille, sillä huomenna voin jo sanoa kisakauden alkavan ensi viikolla. Tämäkin kuva kuiskeen.net 
On ehkä hölmöä koristaa tekstiä moniponin kuvilla, jos teksti itsessään käsittelee aivan toista ponia, eikö? Minulla ei kuitenkaan ole Frodosta mitään kivoja kuvia, jotka eivät olisi jo tuhottoman monta kertaa täällä blogissakin esiintyneet, joten olkoon tallikaveri sitten edustavana tässä tekstissä. 

Kymppiviikko on täällä ja Frodon treenikalenterissa lukee kissan kokoisilla kirjaimilla SISÄÄNRATSASTUS. Kuinka toteuttaa se? Viedään poni ulos, noustaan selkään ja tallustellaan yhdessä sisälle. Kottin kanssa olen päässyt nauttimaan tästä luxustallien ihanuudesta, jossa hevosen voi ratsastaa treenistä suoraan talliin sisälle, ja ihan tässä meidän pienessä sievässä kotitallissa. Meillä on niin suuri ulko-ovi ja Kotti niin pieni. Se on siis ratsastettu sisään talliin monasti. Ja sateisilla keleillä ratsastettu myös ulos, koska kermaperse varjelee satulansa nahkaominaisuuksia, suojaamalla ne kermaisella berberillä tietenkin! Saamien tietojeni mukaan elämää on myös hevosten ulkopuolella, joten selvennettäköön sen verran, ettei varsaponin sisäänratsastus tarkoita yllä kuvattua luxusta, jota harrastamme Kottin kanssa. 

kuiskeen.net

Frodolla alkaa ratsuhevosen esikoulu, joka näin ensimmäisenä lukukautena sisältää kaksi treenijaksoa, välissä loman. Kummatkin on tarkoitus ajoittaa ennen kesälomaa. Ajoitus tälle ensimmäiselle jaksolle on sekä mainioin, että huonoin. Orini ei ole vielä puhjennut täysin kukkaan, mutta enenevissä määrin sen aivot keräävät joka päivä enemmän orimaisia ajatuksia. Kolme viikkoa sitten se olisi mennyt vielä täysin vaikka ruunasta, mutta ei enää. Toisaalta nyt nuoren miehen onkin hyvä saada vähän muutakin mietittävää kuin jalkojen välissä olevat killuttimet. Ehkä tämä on riittävän erilaista puuhastelua, että naiset häviäisivät mielestä hetkeksi ja energiatasot pysyisivät kohtuudessa. Ponit keräävät energiaa auringosta sekä pakkasesta. Ne yhdistettynä niistä saa melkoisen pommin, ihan jokaisesta.  

Ensimmäisellä jaksolla ori on tarkoitus totuttaa ratsastajaan, sekä ratsastaa kaikki kolme askellajia ulos. Ja kiitos mielellään vain ja ainoastaan kolme askellajia, ilman kevätjuhlan liikeratojen harjoituksia. Jos hyvin käy, Frodo pääsee ensimmäiselle lomalle jo viikon kuluttua. Mutta epäilen vahvasti, että joudun raivaamaan kalenteristani tilaa ainakin kahdeksi seuraavaksi viikoksi. Ilman haasteitahan en tietenkään aikonut tästä koulutusrupeamasta selvitä. Ajattelin kuskaavani oriin vieraaseen maneesiin, koska siellä on kokonainen lyhyt sivu pelkkää peiliä ja hankin tietenkin timanttiotsapannan, joka ratsuilla kuuluu olla. Täytyyhän sitä siinä koulutuksen ohessa saada ihastella.. 

Koska aina ei mennä siitä mistä aita on matalin. Kuiskeen.net

Ajatukseni puoltavat maneesitreenejä, sillä Frodolle tekisi hyvää saada sekä kuljetuskokemusta, että nähdä vähän vieraita paikkojakin. Frodo on matkustanut elämässään neljä kertaa, joista toinen oli kovin turmiollista, kts. meidän ensimmäisen vuoden näyttelyreissu. Sen jälkeen ollaan matkustettu vain Ypäjälle ja viimeiseksi rotunäyttelyyn viime kesänä. Liiaksi ei siis olla reissattu. Muutaman kerran olen ollut aikeissa viedä oriin irtohypytykseen, mutta aikeeksi se on jäänyt. Sen lisäksi poni on kengätön ja kenttä on aivan umpijäässä, joten siinä ei liioin ratsutella nuorta poikaa. Kottin kolmivuotiskeväällä kenttä oli jo sula tähän aikaan vuodesta, nyt sellaisesta ei ole tietoakaan. 

Saa nähdä kuinka äijän käy, tuleeko siitä ratsua vai ei. Toivottavasti kumminkin. Olen sille satulaa kaksi kertaa sovitellut ja ihan asialliselta se näytti satula selässään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti