Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

21.7.2019

Niin lomalla!


Kaikki postauksen kuvat ovat Kotkan kilpailuista, kuiskeen.net / Saara Salosen käsialaa. 

Olisi ihana todeta, että otsikko koskisi itseäni. Mutta ei. Minä olen lomani jo valitettavasti viettänyt ja omalta kohdaltani joulun odotus voi jo alkaa. Sen sijaan Kotti vaihtoi kiireisen arjen täysin lomailuksi kesken kuumimman kiskauden.

Poni on alkanut tuntua huonolta radoilla. Ei mitään akuuttia hätää kärsivältä, mutta selvästi siltä, ettei kaikki ole kunnossa. Kotti ei syyttä ole huonon tuntuinen ratsastaa. Viimeisin ratamme Lappeenrannassa (josta tulossa joskus postaus) oli todella työlästä ja väkinäistä. 


Takana on pitkä treenien täyttämä kevät ilman ainuttakaan kunnollista palautumislomaa. Virhe! Kisat seurasivat toisiaan hyvin nopealla tahdilla ja viikoll treenattiin niihin. Poniratsastajan astuessa mukaan kuvioihin treenien määrä lisääntyi huomaamatta ja kaikki ne olivat pois ponin palauttelupäivistä. Ja kaiken lisäksi treenien matkat ovat oikeasti ponia kuluttavia, vaikka se matkustaakin rennolla mielellä. Vapaapäiviä ponilla on tottakai ollut, mutta ei pidempiä putkia pelkkää lomailua. Virhe!


Kone leikkaa jossain kohtaa kiinni. Miin käy, jos lämpö nousee moottorisaa liikaa, eikä se pääse jäähtymään välillä. Niin on alkanut käydä myös minun pienelle murulle. Toivon, etten ole myöhässä ja tilanteen saa vielä korjattua. Kottia on treenattu liian yksi puolisesti, liian paljon. Se tarvitsee monipuolista treeniä esteiden ja maastoilun rikastuttamana. 


Tärkeää on terve kroppa, mutta myös terve mieli. Ponin täytyy tykätä työstään, jotta meno olisi kaikille mukavaa. Nyt Kotti onkin lomaillut jo kokonaisen viikon verran ja saa vielä ottaa tosi iisisti ensi viikonkin. Torstaiksi Kottille on varattu aika ostopaatille. Sitä on viimeksi hoidettu osteopaatin toimesta yli vuosi sitten ja vähän kauhullakin odotan, mitä osteopaatti ponin kropasta löytää. Lannerangan alueella sillä on aikakin hoidettavaa, sillä radalla esitetyt käyntiosuudet ovat olleet ajoittain passimaisia, joka viittaa tämän ponin kanssa juurikin lannerangan ongelmiin. Hoidon seurauksena onkin varmasti edessä taas kropastaan täysin hukassa oleva poni, jonka vuoksi lisää palauttelua on tiedossa. 

Muutoin poni on vaikuttanut siltä, että se olisi aika hyvin palautunut lomaillessaan. Pilke silmäkulmaan on palautunut ja se on hörökorvat vastassa tulossa taas portille. Eli loma on tehnyt ponille hyvää. Ja hyvä niin. 


Seuraaviin kisoihin onkin aikaa. Woikoskella olisi 31.8. kilpailut, mutta saa nähdä, onko poni riittävässä terässä, että sitä voi tai edes kannattaa lähteä valmistelemaan niihin kisoihin. Ennen sitä ei nyt ainakaan tule paluuta radoille. Loppu syksylle olisi vielä aluemestaruudet edessä, joihin mielelläni haluaisin osallistua, mutta nyt mennään ponin mieli ja terveys edellä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti