Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

6.9.2019

Kisamatkalla

Tempaistiin Gottfridin kanssa kisareissu etelä-Suomeen. Nopeimmat ovatkin saaneet jo bongata tiedon kisareissun onnistumisesta instagramin puolelta @mkriding. Mutta miten se oikeasti meni? 

Elokuun viimeinen päivä suunnattiin ponin kanssa kaksin kohti tuntematonta. Meille uusi rata, uusi kisapaikka ja yö aivan tuntemattomassa paikassa. Ja se yksin navigointi, ehkä kaikista ikävintä oikeasti maalla asuvalle ihmiselle. Tuomarinkylän ratsastajilla oli ensimmäinen kisapäivä. Olemme viimeksi olleet radalla hyvin heikoilla suorituksilla Lappeenrannassa. Eikä sen jälkeen ole oikein motivoinut lähteä mihinkään, ei edes ajatella muuta kuin saada poni kuntoon ja suorittamaan iloisesti kanssani. 


Niinpä treenattiin vasemmalla lonkalla, enemmänkin vain fiilisteltiin hyviä hetkiä ja vältettiin kaikin keinoin huonoja fiiliksiä. Ja poni tuntui kotona olevan jo aivan liekeissä. Joten uskaltauduin lähtemään kisoihin, tavoitteena saada fiilistellä radalla, ilman sen kummempia tulostavoitteita. Ja niinpä Helsingissä fiilisteltiin. Ihan en onnistunut saamaan verryttelyssä parasta mahdollista fiilistä ulos, mutta hyvillä mielellä sain lähteä radalle. Ratana helppo A kenttäkilpailuohjelma nro. 6

Alkutervehdykseen kaartaessa tunsin, kuinka tästä on tulossa hyvä rata. Poni ei topannut eteenpäinpyrkimystään, ei heittäytynyt kättä vasten, eikä poistunut avuiltani. Ja niin me kehitimme hyvän turvallisen kuplan ympärillemme. Alkutervehdyksen jälkeen ylläpidin kuplaa ehjänä ja ensimmäinen keskiravi oli vaisu, sillä en uskaltanut oikeastaan muuta kuin hengittää mukana. Väistöt ja voltit sujuivat hyvin ja toiseen keskiraviin poni ampaisi todella kivasti. Pysähdys onnistui hyvin, mutta peruutuksessa tuli ikävästi vähän liian leveä askellus takajalan kanssa, jonka vuoksi poni kolhaisi kouluaidan pidikettä ja jännittyi. Siitä suoraan keskikäyntiin, joka oli aluksi kovin jännittynyttä, mutta rentoutui onneksi loppua kohti. Laukkaohjelma olikin sitten jo oikeasti tasoistamme suorittamista. Poni liikkui halukkaasti eteenpäin, kolmikaarinen sujui leikitellen ja keskilaukkoihin poni suorastaan syttyi. Kupla pysyi ehjänä koko suorituksen ajan, johon oli todella tyytyväinen. 

Toinen tuomari oli kanssani aika samoilla linjoilla ja antoi 65% joka oli mielestäni juuri tähän suoritukseen hyvä. Toinen tuomari ei oikein pitänyt näkemästään niin paljoa ja antoi 62,9% joten lopputulemana 63,958% jolla luokassa 11./30 eli ei ihan sijoille ylletty, mutta pääasia oli, että poni oli iloisena mukana radalla. 

Helsingistä suunnattiin kohti yösijaamme Troija talleja Järvenpäähän, sillä syyskuun ensimmäisenä päivänä oli sama rata Järvenpään ratsastusseuran kilpailuissa. Suunnistimme ponin kanssa kisoihin taas kaksin, mutta muu perheeni saapui kannustamaan meitä. Verryttely sujui paremmin kuin edellisenä päivänä ja tällä kertaa päätin vähän uskaltaa ratsastaakin, hengittämisen lisäksi. Ja se todella kannatti. 

Poni oli aivan mielettömän kevyt ja halukas, alkurata oli täysin rikkeetön, peruutuksesta yksi ylimääräinen askel, kun menin laskuissa sekaisin. Keskikäynti meni hyvin siihen asti, kunnes ponille tuli kakkahätä ja laukannosto oli edessä. Koska herraponiini ei voi tehdä kolmea asiaa kerrallaan (kakkia, liikkua eteenpäin ja vaihtaa askellajia!) niin laukannosto ei ollut aivan priima, vaan siinä hetkeksi poni totesi, ettei pysty nyt. Mutta heti kun hätä oli hoidettu, poni nosti laukan ja laukkaohjelma oli taas radan parasta antia. 

Video Järvenpään radasta alla, kuvattuna puhelimella, joten laatu ei päätä huimaa. Rata kokonaisuudessaan oli aivan älyttömän kiva, tasainen ja rikkeetön ja siitä myös palkittiin. Tuloksena 67,396% jolla luokassa 2./24! Parasta kaikessa oli, että alapisteiden kohdalla ratsastajan asennosta, apujen käytöstä ja moitteettomuudesta sain 7,5 pistettä, joka oli vielä kaiken lisäksi kertoimella kaksi! Olen tehnyt aivan älyttömästi töitä oman kroppani kanssa sen jälkeen, kun saimme keväällä Ypäjältä yhdeltä radalta kommentin "istut liikettä vasten" ja se todella kolahti silloin kovasti.

Tästä on kiva ottaa taas ponin kanssa vähän leppoisampi viikko ja jatkaa sitten treenejä kohti joukkuemestaruuksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti