Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

30.11.2019

Kansallinen poninäyttely 2020 LahdessaJokimaalla tavataan, kun ravataan! Niin ja ensi vuonna siellä tavataan myös näyttelyiden merkeissä. Samana päivänä, kun julki tuli info ponibreederssin lopettamisesta, saimme myös iloisempia uutisia ponitapahtumien rintamalla. Kansallinen poninäyttely ilmoitti itsestään. Huhut siitä, että näyttelyä ei järjestettäisikään jäivät onneksi vain huhuiksi.

Kansallinen poninäyttely on 8.-9.8.2020 Lahden Jokimaalla. 

Kaakkois-Suomessa, aivan Venäjän rajalla asuvan ponitädin mielestä tämä on ihan mahtava uutinen. Ypäjä on erittäin hieno paikka järjestää tapahtumia, myös tätä. Etenkin, jos tiloja ja treenimahdollisuuksia haluaa hyödyntää samalla kertaa. Mutta ehkä hieman hankala usean ponin kanssa matkaaville. Ja toisaalta joka toinen viikonloppu Ypäjän maisemissa alkaa se itseäkin jo kyllästyttämään. Siellä on jo kaikki muut kohokohtaiset kisat ja matka meiltäkin jo sen verran pitkä, ettei sinne joka pippaloiden takia enää halua ajaa. 

Lahteen mukaan pääsee, joutuu tai saa lähteä, kumpikin rotuponi. Kotti olisi lähtenyt jo tänäkin vuonna, mutta sen suunnitelmissa oli alunperin muuta juuri kyseiselle viikonlopulle. Ja lopulta toteutunut loma oli ponille juuri silloin se, mitä se eniten tarvitsi.  Ja nyt Ypäjän paikkaa valittaneet, tuokaa ihmeessä joka ikinen poni mukaan tapahtumaan, että tämä "kuollut" tapahtuma pääsisi taas loistamaan. Nyt on se jaloilla äänestyksen paikka - osallistujamäärät nousuun. Sitä odotellessa puunaan ponejani kauneuskilpailuihin pitkän, pimeän talven. 


Nähdään viimeistään elokuussa, treffipaikkana siis Lahti! 

4 kommenttia:

 1. Minulle tämä oli huono uutinen. Olen juuri muuttamassa länteen ja näyttely siirtyy itään.

  Tod.näk. jää näyttely nyt väliin tai ainakaan en vie molempia. Ainahan näyttely on osalle ihmisiä väärässä paikassa, nyt meille. Onneksi on welsh-näyttely Tampereella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmitus!
   Mutta hei, kuulin huhua, että foresteillakin on suunnitella (niin kuin joka vuosi..) rotunäyttely Tampereelle ja ajattelin täältä ajaa sinnekin :D
   Mutta se on kyllä totta, että oli missä vain, on se aina jollekin kaukana. Suomi on pitkien välimatkojen maa.

   Saa nähdä mitä tästä tapahtumasta tulee, alkaako jatkossa kiertämään eri paikkakunnilla.

   Poista
  2. Teiltä on varmaan pitkä matka ihan kaikkialle. Welsh-puolellakin on yksi kasvattaja, joka tuo lastillisen poneja joka tapahtumaan, vaikka asuu monen tunnin matkan päässä kaikkialta.

   Sikäli vähän hävettää valittaa matkasta, mutta minulle on 2,5 tuntia suuntaansa jo paljon. Ja apukäsiä on tosi vaikea löytää jos näyttelyreissu kestää koko päivän. Tai ylipäätään kyllä, mutta erityisesti kun reissu on pitkä.

   Poista
  3. No joo, mä olen tottunut pitkiin matkoihin, kun Ilomantsista lähtöisin. Sieltä ihan kaikki on sika kaukana, että tästä nykyisestä asuinsijasta katsottuna välimatkat on jo aika lyhyitä :D
   Mutta se on kyllä totta, että apukäsiä on vaikea saada ja etenkin nuorten kanssa ne on ihan pakko olla, kaiken lisäksi jokseenkin päteviäkin.

   Me kun ei muutoin pystytä matkustelemaan, niin nämä hevosreissut on vähän sellaisia arjen vastapainoa, hyödynnettynä harrastuksilla 😜

   Poista