Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

20.12.2019

Jouluteemaa puomitreeneissä

Sanotaan, että kouluratsastajilla on puutteellinen mielikuvitus, olen vahvasti toista mieltä. 


Joulukuusi oli kera koristeineen eksynyt eräs, ei niin kaunis päivä, maneesille. Maneesilla käydään toistaiseksi niinä päivinä, kun päivät ovat rumempia, taivaalta tulee shittiä ja paikat on aivan jäässä. Onni on maneesi, joka on aivan lähistöllä. Vaikka viime reissulla sekin matka tuntui auton kanssa pitkältä, kun kuski ei laittanut nelivetoa päälle liukkaaseen ylämäkeen ja tunsi sen pelosta tutisevissa punteissaan auton perän lähtiessä sutimaan.  

Kotona ei ole maneesia, eikä joulukuusta koristettuna kentällä. Mutta tällä kertaa päätin inprovisoida ja tehdä erilaisen joulukuusen; puomeilla. Kavaletti kuusen latvassa kuvastaa tietenkin joulutähteä. Ponit ymmärsivät heti puomirakennelmani ajatuksen. Miehelle puomirakennelman visuaalista ilmettä piti valaista vähän enemmän.. Oivallukseni oli äärimmäisen monipuolinen treeniväline ja sitä pystyi käyttämään niin Kotti 7v. Kuin täysin noviisin Frodo 3v. kanssa, linjoja muuttamalla. Tähän versioon meni 14 puomia, mutta sitä on helppo muuttaa suuremmalle puomimäärälle tai pienemmällekin puomimäärälle. Kunniaa idean keksimisestä en kuitenkaan voi itselleni ottaa, sillä sain inspiksen netin syövereistä. 

Alla vähän muutamia linjoja joita ponit suorittivat tällä kertaa niin ravissa kuin laukassakin. Ja uskokaa pois, niin mulla, kuin poneillakin oli ihan super hauskaa! Pahoittelen paint taitojani, mutta toivottavasti tuosta saa jotain selkoa. 


Ympyrälinjoja
Suorat linjat kaikkiin suuntiin


Vinot linjat, piirrettynä nyt vain yhdestä suunnasta, ja siitäkin huolimatta tuli aika suttua.


Puomitreenit on tällaiselle laiskalle kouluratsastajalle oikeasti ihan työn takana. Vaikka olen lupautunut ottamaan treeniviikoille mukaan puomi- ja estetreenit, käy kuitenkin helposti niin, että ne jää tekemättä. Periaatteessa puomitreeneihin tarvitsee aina jonkun "puomipojan" mukaan, joka säätää välit kouluratsastajan ratsun askeliin sopivaksi ja siirtelee puomit paikalleen, kun niitä otetaan matkaan. Mutta tämän tehtävän suoritin ajatustasolla yksin. Siksi, että mieheni onnistui kesken treenihetkeni kotiutumaan töistä ja tuli katsomaan mitä täti duunaa. Puomitreenien hyödyistä on kai aivan turha edes mainita, ne sopivat äärimmäisen hyvin aivan jokaiselle hevoselle. 

Niin risaa ratsua ei voi olla, ettei se voisi puomeja mennä.

Mitäs tykkäsitte tällaisesti postauksesta, tehdäänkö lisää treenien sisältöä avaavia postauksia, vai pysytäänkö arjen ja mietteiden hömppäilyssä, jota blogi on viimeisen vuoden pitänyt sisällään? 

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin! Erityisesti kiinnostaisi kuulla laukkaharjoituksista, oman ponin laukka on welshille epätyypillisesti aivan kamalan nelitahtinen ja työläs...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Voisi yrittää rustailla jotain yleispätevää laukkatreenivinkkiä jossain vaiheessa :)

   Poista
 2. Minäkin tykkäsin. Lukijana olen hyvin paljon sellainen "kaikki käy, kunhan on heppa" tyyppinen - aikuisten kirjoittamia kavioeläimiin edes jollain tasolla keskittyviä blogeja on valitettavan vähän ja moni seuraamani on lopettanut vuosien mittaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Blogiskene on valitettavan vähiin kuihtunut, mutta ehkä se vielä herää uudelleen henkiin, i hope so! :)

   Poista