Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

14.12.2019

Oma poni toivelistalla

Tämä teksti sopii niille joulupukin apulaisille, joille on käsiin päätynyt toivelista, josta löytyy oma poni. Sekä niille, jotka eivät ole vielä keksineet, mitä voisi toivoa. Oma poni on mitä mainioin toive ja tämän tekstin tarkoitus on laittaa toiveiden perään päteviä perusteluja, miksi oma poni olisi loistavin joululahtatoive. Nyt laitetaan hetkeksi unholaan kaikki ne kulut, vastuut ja velvoitteet, joita oma poni toisi tullessaan. Ja keskitytään siihen, mitä hyvää omassa ponissa olisi. Tämähän on vain pintaraapaisu, mutta joulupukilla ei ole aikaa lukea pitkiä toivelistoja, joten tällä mennään!

Joulupukki, poni on mitä parhain joululahja.
Oikea joulun pelastaja.

Poni on paras ystävä. Se voi olla jopa ainoa ystävä. Poni tervehtii aina hörähtämällä, kun tapaamme. Se ei koskaan kerro muille salaisuuksiamme, eikä se koskaan tarkoituksen hakuisesti pilkkaa tai tuota pahaa mieltä. Poni ei koskaan lipsauttele vahingossa suuresta suustaan epätosia väittämiä, eikä saata minua koskaan huonoon valoon muiden keskuudessa. Poni on ystävä, johon voi luottaa 110% Poni on ainoa, oikea ja aito ystävä, joka on aina läsnä ja hetkessä mukana. Poni odottaa aina tapaamistamme innoissaan.
Poni on edullinen terapeutti. Tiedätkö paljon terapeutin kertakäynti maksaa? Minä en tiedä, mutta tuskin minulla varaa sellaiseen olisikaan. Poni ei laskuta tunneista, eikä kerroista. Poni ei laskuta yhtään mistään. Poni ei luo diagnoosia mielenhäiriöistäni, eikä saa minua tuntemaan itseäni jotenkin virheelliseksi. Poni ei kirjoita minulle reseptiä pilleripurkkiin, eikä pyydä menemään jatkotutkimuksiin. Poni ei kirjaa paperille vastauksiani, eikä kysele turhia. Mutta sen sijaan poni poistaa masentuneen mielentilani jo hoitotiloissaan vallitsevalla tuoksullaan. Poni tarjoaa kokonaisvaltaista tukeaan, kun pahanmielen tullen tarvitsen jonkun johon nojata. Poni saa aurinkoisenkin päivän loistamaan paremmin ja syksyn synkkyydestäkin poni löytää kirkkauden. Ponilla on ainutlaatuinen kyky poistaa masentavat ajatukset mielestä, luomalla aivan toisenlaisia huolia omalla terveydellään. Kun ponilla on karva katki, siinä muut ajatukset unohtuu ihan täysin ja arjen huolet ovat kerralla pois pyyhitty. Pystyykö muut terapeutit samaan? Tuskin. Laittaisin heidän hintataksan kyllä heti uusiksi -> hinta-laatusuhde kohdilleen..


Poni pystyy jakamaan tukeaan samanaikaisesti useammalle sitä tarvitsevalle!


Poni on monikäyttöinen. Ponista on moneksi. Poni sopii koristeeksi pihanurmikolle. Se on samalla erinomaisen ekologinen ruohonleikkuri, puutarhuri, maankääntäjä, lannoittaja ja kateuden aiheuttaja.  Poni luo perheelle enemmän yhteistä aikaa, vapauttamalla perheen edellä mainituista toimenpiteistä. Moniko ruohonleikkuri pystyy samaan? Poni on samalla myös ympäristöteko. 

Eikä ponin monikäyttöisyys siihen lopu. Tarvittaessa poni toimii vaikka kahvikuppitelineenä, mikä on tallilla inhottavampaa, kuin se, ettei sieltä löydy pöytätasoa, johon laskea aamukahvikuppi? Niinpä, mutta ponin omistajalla onkin oma pöytä aina mukana. Siinä on hevosen omistajat kateudesta vihreinä, kun lattiatasolta kahvikuppiaan kaivelevat. Poni toimii myös lenkkikaverina koiran sijasta (koiran ruokkiminen on överikallista!!) ja toimii samalla kätevänä personal trainerinä. PT-hintataksoista puhumattakaan. Kaiken tämän hyödyn lisäksi ponilla voi myös harrastaa monessa eri lajissa, ihan yhtä pätevästi kuin hevoselllakin, ja jopa yhtä pätevästi kuin koirallakin. Poni on siis hevonen, koira, pihavastaava ja sisustuselementti samassa paketissa. Säästyy sitä lahjapaperiakin, kun paketoi vain yhden lahjan usean sijaan!Loppuun lainaus Miia Lahtisen tekstistä 

Jos joku haluaa lahjaksi ison hevosen, hän ei tiedä mistä puhuu. Hevonen tarvitsee valmentajan ja eläinlääkärin ja kilpailusuunnitelman. Hevosenomistaja suorittaa pikku E:n, ottaa autolainan ja ostaa puolentoistahevosen trailerin ja lähtee Ypäjälle tai Boeen tai Tahkolle, jossa hän saa kuulla istuntavirheistään ja hitaista reaktioistaan. Poninomistaja lähtee poninsa kanssa sinne, minne ponin pienet ja lujat kaviot hänet vievät. Ystävyyteen. Onneen.


Poni on kuin histamiini, jonka kanssa ihmisellä on ikuinen joulu!


Joulupukki, jos joku voisi tehdä aatosta takuulla onnistuneen, niin se olisi oma poni. Edes joulupukki sinä et pysty samaan, valitettavasti. Oma poni voittaa jopa sinutkin!

Oma poni tekee joulusta Joulun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti