Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

16.12.2019

Ruusukkeen hinta


Isäni kysyi puoliksi vitsillä käydessään, olenko laskenut hintaa yhdelle ruusukkeelle. EN todellakaan! Jokainen hevosihminen ymmärtää, ettei sellaiseen voi vastata mitään muuta kuin ympäripyöreästi "maksaahan se jääkiekkokin." Olen kyllä usein miettinyt, että ilman hevosia voisin jäädä kotiin ja elää pelkällä miehen palkalla. Ollen jollain mittarilla vielä rikaskin. 

Jäin kuitenkin miettimään kysymystä syvemmin. Mistä alkaisin, jos siitä kertoisin? 
Pikaisesti kelataan ruusukkeen saantihetkestä taaksepäin. Osallistumismaksut, kilpailuluvat, jäsenyydet ja rokotukset. Ne pakolliset, you name it. Eikä unohdeta sitä autolainaa, traileria, ja yhdistelmän vetämiseen tarvittavia byrokraattisia toimenpiteitä ja muoviläpysköjä kukkarossa. 

Siinä konkreettiset asiat, joille voi määrittää melkotarkan hinnan helposti. Yhden ruusukkeen hinta kaupassa on pari euroa. Ulkomailta saa vielä edullisemmin. #onkotässämitäänjärkeä? #noeitodella 

Ruusuke. Usein melko rupuinen. Ei se ole se pointti. Vaikka upean ruusukkeen kohdalla se on ihan kiva bonus. Ruusuke on symboli. Se symboloi paljon suuremmasta asiasta, kuin pelkkä kilpailu ja menestyminen. Se symboloi sitkeydestä, kovasta työstä, onnistumisesta, iloista, surusta, rakkaudesta lajiin. Sitä viimeistä tässä eniten tarvitaan. Rakkautta lajiin. Olipa ruusuke saavutettu miltä tasolta tahansa, se on vaatinut saajaltaan töitä, opettelua, toistoja, rohkeutta, sinnikkyyttä. Uskallusta luottaa oma kehonsa hevosen selkään. Ei se ole mitään helppoa, edes se selkään meneminen. Joillekin se nousee kynnyskysymykseksi. Hevonen on eläin, aina. 

Ruusuke symboloi onnistumisesta. Se muistuttaa heikoimmilla hetkillä siitä, miksi kaikki työ kannattaa tehdä, ja kuinka se lopulta tuottaa tulosta. Eläimen ja ihmisen välisestä luottamuksesta. Siitä, että ihminen luottaa hevoseen ja nousee sen selkään. Ja siitä, että hevonen luottaa ihmiseen ja antaa ihmisen hallita sen neljää jalkaa. Siitä ratsastuksessa on kyse, molemmin puolisesta luottamuksesta. Jos erehdyt unohtamaan sen, erehdyt ruusukkeen merkityksestä. 

 Hevosta ei voi pakottaa suorittamaan hyvin, mutta menestyäkseen on suoritettava hyvin.

Suvi Laitinen 
Ruusukkeelle ei voi laittaa hintaa. Yhden ruusukkeen eteen on tehty paljon töitä. Matkalla on opittu elämän eri osa-alueilla. Koettu iloja ja suruja. Ennen kaikkea eletty hetkessä, edetty askel kerrallaan ja pääosin nautittu matkasta. Matkasta, jolle ei ole määritelty etukäteen loppua, ei kotiin paluuta. Lajia ei harrasteta kisojen takia. Hommaa tehdään rakkaudesta. Rakkaudesta lajiin. Rakkaudesta ainaiseen matkalla oloon, jonka päämäärä on täysin avoin. Matka ponien kanssa on elämän mittainen, eikä se pääty koskaan. Ja kyllä, uskon, että olen rikkaampi kuin moni miljonääri. Rikkautta ei voi mitata rahassa. Eikä ruusukkeelle voi laittaa hintaa.  

Ainahan sen ruusukkeen voi ostaa myös kaupasta. Sieltä sen saa parilla eurolla. Sen ne siellä maksaa.  Seuraavaa kysyjää varten olen laskenut ruusukkeelle tarkan hinnan, jota kysyjä ei todellakaan halua edes ajatustasolla vitsinäkään kuulla. #kaikellaonhintansa #parineuronharrastus #rakkaudestalajiin #luxuselämä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti