Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

23.5.2020

Ponipojat aitojen sisälläNyt se on korkattu, kouluratakausi 2020. Vielä ei ole kisalupia maksettu, sillä kalenteri ammottaa tyhjyyttä heinäkuulle asti. Mutta kun ne maksetaan, on ponipojat valmiina, mutta mihin? Tänään pääsimme aitojen sisään rataharjoituksien merkeissä, sillä ratoja jos mitä tarvitaan alle. Vaikka  tehtävät sujuisivat yksittäin ja peräjälkeen, niin yhdeksi radaksi laittaminen on vielä oma juttunsa. Siihen tarvitaan rutiinia, etenkin ratsastajalle. Ponithan tekee juuri sitä, mitä pyydän.


Ruunikot matkustivat hienosti yhdessä, pompulat harjassaan ja pimpulat jaloissaan. Valkoiset huovat toivat jo vähän fiilistä tulevasta. Onhan sillä nyt eroa, onko huopa musta vai valkoinen! Jotenkin ne aina kulkee fiinisti ja rennosti mustassa, mutta valkoinen on kuin laittaisi häämekon päälle ja marssii alttarille.

Kotti pääsi tekemään tuttavuutta vaativa B radalle FEI junioreiden esiohjelmaan, sillä se on mm. Aluemestaruuksien rata ja löytyy melko monesti avoimena luokkana myös kansallisista kisoista. Sillä aloitimme. Ja aika tyytyväisiä kauden ekaan "tehtävät pakettiin" rataan sai olla!Toisena ratana Kottille valikoitui vaativa A:2 meidän kummankin ensimmäinen vaativa A rata! "Sitten joskus" - päivä oli tänään. Tänään ratsastin vaativa A radan alkutervehdyksestä lopputervehdykseen ja ihan hyvällä fiiliksellä! Tehtiin hyviä pätkiä ja pätkiä, joita tarvitsee vielä viilata enemmän, mutta me tehtiin se silti. Minun pieni forresterini. Samalla radalla aiotaan aloittaa kisakausikin heinäkuussa, sillä kyseessä on 7-8v. Hevosten sarjakilpailun yksi radoista. Huisia, kuinka nopeasti asiat loksahtelevat paikalleen, kun on inspiroiva valmentaja! Video radasta kahdessa osassa. Nopea ponien vaihto, sillä vielä oli vuorossa Frodonkin ensi kosketus valkoiseen huopaan ja rataan. Frodo on osoittautunut olemaan äärimmäisen hienosti käyttäytyvä ori. Se kertoo tulleensa paikalle ja vastaa kysyttäessä kuka on, mutta ratsastajan noustessa satulaan ollaan hissun kissun ja kuunnellaan ratsastajaa.


Frodon ensimmäinen rata oli luonnollisesti helppo B nelivuotiaiden kouluratsastusohjelma. Sillä se on ainoa järkevä ohjelma aloittaa dressageratsun ura nelivuotiaana. Ja kuinka hienosti nuori poni siitä suoriutuikaan. Välillä unohdan sen todella olevan vasta neljä vuotta vanha! 


Tästä on todellakin hyvä jatkaa matkaa kohti frakkikauppaa ja kisakautta! Mutta ensin treenataan vielä kuukausi. 


6 kommenttia:

 1. Vau! Onnittelut molemmista suorituksista!

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää molemmat ponit! :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat aivan törkeän hienoja, mutta kunhan tuo Frodo alkaa näkymään enemmän hevostapahtumissa, niin veikkaan rodulle iloista myötätuulta. Koko upeuden ohella monelle sopiva koko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Frodo on kaikekseltaan kokoa omaava, raamikas kaveri ja liikemekaniikka on kyllä äärimmäisen hyvä kouluratsuksi. :)

   Poista