Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

11.2.2018

Paras nuori New Forest - Hillside Forgotten Gold


Valintakriteerinä parhaat pisteet Hippoksen näyttelyistä, ikäluokassa 1-3 vuotiaat, saanut nuori New Forest. Suomen New Forest -poniyhdistys palkitsee joka vuonna mm. parhaan nuoren näyttelymenestyjän. Tällä kertaa, vuoden 2017 voittaja on meidän Frodo. Viime vuonnahan Kotti oli kisaponikilpailun kolmas, tänä vuonna pisteet olisivat riittäneet toiseen sijaan, mutta emme osallistuneet kilpailuun, koska unohdin. 

Frodon pisterivi on ihan kelvollista katsottavaa 8,5-8,5-8,0-8,0-8,0-7,0-7,0-8,0-7,0-8,0-8,0 Pistekeskiarvo 7,80 I palkinto. Varsaponille ensimmäinen meriitti hankittu! Olen ylpeä varsaponistani, vaikken näyttelyitä oikeasti arvostakaan. Näyttelyt ovat kuitenkin hyvää kokemusta nuorelle. Ne oppivat matkustamaan, näkemään uusia paikkoja ja saavat ulkopuolisen suorittaman arvostelun. Oma silmä usein sokeutuu, joten sikäli on hyvä, että joku ulkopuolinen listaa välillä ponisi hyviä ja huonoja puolia. Mutta loppujen lopuksi näyttelytuloksilla tai menestyksellä ei ole yhtään mitään merkitystä minulle. Pieni rahasumma tuostakin kilahtaa Hippoksen puolesta tilillemme vuoden lopulla, mutta matkojen, vapaa päivän ja osallistumismaksujen jälkeen ollaan tappiolla pahasti. Eikä tästä taloudellisesti kannattavaa toki ole tarkoitus tehdäkään. Mutta minä lasken kaiken rahan valmennuskertoina. Kuinka monta valmennusta tälläkin menetetyllä rahalla olisi saanut? On kiva, että oma poni pärjää ja saa hyviä arvosteluja, en minä sitä kiellä, mutta välttämättömiä ne eivät ole, eikä vaikuta tulevaisuuteen millään tavalla. Ilman näyttelyissä käyntiä voit saada hyvän kilpaponin, mutta ilman kunnollista koulutusta et. 


Tänä vuonna meillä on tarkoitus käydä ampumassa itseämme silmään, sillä viemme Frodon ponioripäiville, voidaksemme ruunata sen sitten hyvillä mielin, jos (tai kun) ei kelpaa jalostusyksilöksi. Lisäksi poni saattanee käydä rotunäyttelyssä, koska se on todella lähellä Haminassa, sehän on lähes kiven heiton päässä meiltä. Mutta sen jälkeen keskitymme aivan muuhun kuin näyttelyihin. Ensisijaisesti Frodonkin tehtävä on olla tulevaisuudessa Kottin vertainen urheiluponi. 

2 kommenttia: