Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

14.10.2016

Koska mä vaan niin tykästyin

Siksi meillä on siis huopamarkkinat tsekkaa täältä!

Kun olin shoppailumatkalla vanhemman tyttäreni kanssa, tuolloin 4,5vuotias neiti, lupasin ostaa jotain kivaa tyttären ponille. Tottakai me olimme käymässä heppatavarakaupassa, missäs muuallakaan sitä voisi shoppailla? Kaupastahan löytyy kaikkea kivaa. Itse haalin ne tarpeelliset tuubit ja tötteröt, siis ne asiat, jonka vuoksi perheen ainoa mies ylipäätään meidät kauppaan laskikin. Yleensä hän käy itse ne tarvittavat hyötytavarat, jottei lähtisi shoppailut lapasesta, mutta tällä kertaa me jollain ihmeen tavalla pääsimme tyttäreni kanssa kahdestaan. Suomen heppatavarakaupat sorsivat poneja ja niiden pieniä omistajia. Mitään aivan tolkutonta hömppää ei osteta, vaan ainoastaan jotain, millä olisi todella myös käyttöarvoa. 

Lähes maansa myyneenä vastasi tyttäreni kysymykseen löytyikö mitään? "No ei, ihan paska kauppa!" Kunnes hän nosti katseensa hyllyn päälle, jossa lepäsi kaksi ponikokoista huopaa! Ja mitä vielä, kun vaihtoehtona oli pinkin sävyinen tai mintunvihreä, ei ollut vaikea arvata lähteekö pinkkiin taittava väri mukaamme. 


Niinpä jouduin vähän pakostakin ostamaan lähes törkyhintaisen huovan, koska tuossa tilanteessa ei lapselle vain voi sanoa ei! Ja sain samalla ensikosketuksen LeMieuxin huopiin. Törkyhinta huovissa on nykyisin lähes jokaisessa. Jos mietitään, mitä varten huovat satulassa oikeasti ovatkaan, on nykyinen käyttötarkoitus jo kaukana siitä. Tiedätkö sinä, miksi huopia oikeasti käytetään, tai siis käytettiin? Minä olen siltä ajalta, jolloin satulan alle saatettiin taitella myös räsymatto, sellainen, mikä huussin lattialla oli ensin nähnyt elämäänsä. Ei paljon pröystäilty blingeillä ja kauden väreillä. Voi mihin suuntaan tämä koko harrastus on muuttunut, ennen ihasteltiin hienoja hevosia ja hyvää ratsastusta, nyt ratsukon sopusointuisia varusteyhdistelmiä.

Huopa tuntuikin älyttömän hyvältä ja istui hyvin jopa pieneen winteciin. Ensimmäinen pesu jännittää aina, se on vähän sama, kuin polttaisi nuotiota seteleillä. Toiset huovat kestää sen, toiset ei. Valitettavasti tässä kohtaa hinta ei korreloi millään tapaa pesun kestoa. Inhoan tuotteita, jotka haalenee ja vaalenee heti tai edes seuraavan kolmen vuoden aikana pesussa. Ja olen laiska ihminen, pesen kaikki varusteet nahkaisia lukuunottamatta, koneessa. Konekierroksen jälkeen käsissäni oli puhdas, väreiltään yhtä kirkas huopa, joka säilytti muotonsa ilman märkänä muotoilua, koska tässäkin asiassa olen laiska. Haloo, minulla on kaksi lasta, ja pyykkiä on perheessä ihan riittävästi. Edes hevosten varusteissa en vaan jaksa muotoilla ja prässätä! 

Huopa on käynyt pesussa useasti ja aina se on yhtä terhakkaasti vastassa, kuin juuri siitä ihanan tuoksuisesta pussista, pakasta vedettynä. Oletteko huomanneet, että heppatavarakaupossa tuoksuu aina ihan mielettömän hyvälle ja se tuoksu kantautuu kotiin asti, kun ostaa kaiken jotain mukaansa?


Pieni huhu kertoi, että LeMieuxin pintelit voivat maksaa jopa enemmän, kuin tämä minun ensimmäinen  huopani, jossain kristalliautossa se varmaan Euroopan tuolta puolen kuskattiin.. Mutta mitäpä hevosihminen ei tekisi oikean värisävyn takia?

Minulla ei ihan sellaiseen riitä rahat, joten päädyin tilamaan loimia ulkomailta. Tai siis yhden loimen ja kaksi huopaa. Mutta sehän kivasti voidaan sanoa monikossa loimia. Ulkomailta, koska kaikki on siellä huomattavasti halvempaa ja 25€ hintaero on roima, etenkin kun ostat kaksi huopaa, tai useamman. Se on vähä niinkuin kolme kahden hinnalla. Tottakai poni sai oman huovan ja Simo sai omansa. Väreissä on vähän ongelmia, sillä käyttämäni halpahallit ovat värien osalta aika suppeita. Mutta sain mielestäni ihan näppärät värit, jotka luonnossa näyttävät paljon paremmalta, kuin nettikaupan kuvassa. Simokin kuntoutuu ihan silmissä, kun kuuli saaneensa uuden huovan! Koskahan sen koeajaisi..

Simolle terracotta, ponille peacock, näihin vaan tarttis löytää ne pintelit ;)

2 kommenttia:

  1. LeMileuxin huovat ovat aivan parhaita!! Meillä on vuosia ollut tälläinen valkoinen kisahuopana ja aina se tulee pesusta valkoisena, tahrattomana ja terhakkaana pois. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä hyviä huopia. Lisäksi tykkään näiden D-rengas kiinnityksestä sekä vastinhihnojen omista lokeroista, joita näissä kahdessa uudemmassa oli enemmän, kuin tuossa meidän vanhemmassa. :D

      Poista